Concursul national „Mesajul meu antidrog” a ajuns la editia a XII-a. Vezi pana cand se fac inscrierile in competitie


Intră acum și în grupul de

Elevii din învățământul gimnazial și liceal se pot înscrie începând din această lună și până în mai la cea de-a XII-a ediție a Concursului naţional „Mesajul meu antidrog”, desfășurat pe patru secțiuni.

Tema din acest an a concursului este „Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!”, scopul fiind acela de menţinere la un nivel scăzut a consumului de droguri şi reducere a cazurilor de noi consumatori în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar.

Elevii se pot înscrie până în luna mai la următoarele secțiuni ale concursului: eseu literar, film de scurt metraj şi spot, arte vizuale și sport.

afis mesaj antidrog

 

„Una dintre problemele actuale ale societăţii româneşti o constituie creşterea cererii de droguri în rândul populaţiei generale, îndeosebi în rândul elevilor. În aceste condiţii, antrenarea populaţiei şcolare în activităţi prin care aceasta să-şi exprime prin diverse forme opinia şi atitudinile faţă de consumul de tutun, alcool şi droguri, inclusiv SNPP, conştientizând în acest fel şi consecinţele negative asociate acestuia, devine o prioritate”, a ţinut să sublinieze subcomisarul de poliție Simona Sidoriuc de la Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava.

Potrivit acesteia, concursul naţional „Mesajul meu antidrog” reprezintă un cadru adecvat de manifestare a copiilor şi tinerilor cuprinşi într-o formă de învăţământ şi contribuie alături de celelalte activităţi la formarea de convingeri de viaţă sănătoase în rândul acestui segment de populaţie.

„Informaţii despre regulamentul concursului se pot obţine prin intermediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava. De asemenea, lucrările şi fişele de înscriere completate se primesc la sediul C.P.E.C.A. Suceava din Str. Petru Rareş, nr. 5, în incinta Camerei de Conturi Suceava, et. 2, camera 23, sau pot fi trimise pe adresa de e-mail: [email protected]”, a explicat subcomisarul de poliție Simona Sidoriuc de la Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava.

Concursul naţional „Mesajul meu antidrog” este organizat de Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

 

 


Intră acum și în grupul de