Partidul Verde sesizeaza ca in judetul Suceava se macelaresc copacii: in municipiile Suceava si Falticeni, dar si de pe marginea E 85


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde filiala judeţeană Suceava, consideră că actuala conducere a primăriei municipiului Suceava nu este conectată la realitatea şi nevoia sucevenilor, se arată într-un comunicat al formaţiunii semnat de liderul organizaţiei, Dan Acibotăriţă.

El consideră că decizia de a masacra acei 70 de tei din municipiul Suceava, numai de dragul unor locuri de parcare, demonstrează faptul că cei din primărie care s-au ocupat de acest proiect, nu sunt îmbinaţi cu realitatea suceveanului.

„Nu poţi să demarezi un proiect într-o comunitate, fără să te consulţi cu societatea civilă”, susţin verzii suceveni care sunt convinşi că se găsea o soluţie dacă se apela la ajutorul unor specialişti pentru parcări şi fără să fie tăiaţi 70 de tei minunaţi.

busteni padure

„Noi, verzii suceveni, observăm că în ultima perioadă de timp, cel puţin în judeţul Suceava, se măcelăresc copacii într-o veselie. Nimeni cu putere de decizie nu s-a împotrivit acestor acţiuni. În municipiul Fălticeni au fost doborâţi arborii din parc şi nu ştie cine şi de ce? Pe drumul E85 se practică acelaşi lucru, în municipiul Suceava urmează, ca să nu mai vorbim de faptul că prin mândrii codrii bucovineni, hoţii de lemn îşi văd mai departe de afaceri”, susţine Acibotăriţă.

Partidul Verde filiala judeţeană Suceava speră că poate cei din conducerea primăriei  municipiului Suceava vor găsi altă soluţie, salvatoare pentru acei 70 de tei.

„Să tai un copac este uşor, să-l protejezi este un har, un har pe care numai cei înţelepţi îl au”, menţionează Acibotăriţă.


Intră acum și în grupul de