Liderul ASI Suceava: „Demnitatea oamenilor scolii si imaginea invatamantului romanesc sunt grav afectate”. Vezi la ce se refera


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ (ASI) Suceava, Giani Leonte, solicită renunțarea la constituirea comisiilor anticorupţie în şcoli.

Într-un comunicat de presă, liderul ASI Suceava arată că Ministerul Educației și Cercetării Științifice a constatat că nu sunt suficiente comisii la nivelul unității școlare și a mai inventat una: Comisia anticorupție.

„Dacă MECS crede că o astfel de comisie e utilă, mă întreb de ce nu a dispus înființarea unei comisii anticorupție și la nivelul ministerului și inspectoratelor școlare. De ce, din nou, se lovește pe la spate în școli și birocratizăm excesiv educația? Hai să înființăm un post de poliție în fiecare școală ca să creștem calitatea actului educațional!

protest profesori 2

În plus, sunt legi organice care condamnă corupția, pentru ce o nouă comisie? Cine verifică activitatea acestei comisii? O altă comisie?”, se întreabă Giani Leonte.

El consideră că aceste comisii sunt aberante, demnitatea oamenilor școlii și imaginea învățământului românesc  fiind astfel grav afectate. „Considerăm că demnitatea oamenilor școlii și imaginea învățământului românesc sunt grav afectate și vom solicita, prin  intermediul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, renunțarea la constituirea acestei comisii aberante”, a mai arătat liderul ASI Suceava în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de