Medicii de familie suceveni, pusi sa redistribuie cardurile de sanatate


Intră acum și în grupul de

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a organizat o ședință cu reprezentanții medicilor de familie din județ, respectiv cu Asociaţia Profesională a Medicilor de Familie Suceava, Patronatul Judeţean al Medicilor de Familie Suceava și Colegiul Județean al Medicilor Suceava, informându-i astfel ce trebuie să facă pentru  ca pacienții să intre în posesia cardurilor de sănătate.

card-de-sanatate

Purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, a transmis că instituția suceveană a propus  reprezentanților medicilor de familie să își informeze colegii din tot județul că există posibilitatea ca aceștia, pentru a veni în sprijinul asiguraților de pe listele proprii, să ridice de la CAS și apoi sa distribuie cardurile naționale pacienților.

„Pentru a veni în sprijinul medicilor de familie care doresc să ridice cardurile  naționale de la sediul instituției noastre, aceștia pot transmite, în prealabil, o adresă pe fax sau e-mail care să conțină datele persoanelor asigurate de pe lista lor care nu au primit la domiciliu cardul”, a susținut Sălăgean.

Aceasta a mai amintit faptul că angajații CAS vor verifica dacă aceste carduri se regasesc la sediu și vor înștiința medicul de familie cu privire la persoanele asigurate pentru care pot ridica documentul.

„În momentul prezentării la CAS, medicii de familie vor prezenta copii după CI/BI ale asiguraților și se va întocmi un proces verbal de predare – primire a cardurilor naționale. Dorim astfel ca împreună cu medicii de familie, să venim în sprijinul persoanelor asigurate care nu au primit la domiciliu aceste carduri și nu se pot deplasa la CAS Suceava”, a menționat Anda Sălăgean, purtătorul de cuvânt al CAS Suceava.

Conform HG nr. 49/2015 cu referire la cardul naţional de sănătate, „în cazul în care cardurile naţionale nu au ajuns la titulari prin servicii poştale sau prin casele de asigurări de sănătate acestea pot fi redistribuite prin medicii de familie pe a căror listă de capitaţie sunt înscrişi, cu ocazia primei prezentări în vederea acordării unui serviciu medical. Cardurile naţionale nedistribuite de medicii de familie într-o perioadă de 12 luni de la primirea acestora vor fi returnate caselor de asigurări de sănătate”.

Cardurile naţionale de sănătate returnate de către poștași la CAS Suceava pot fi ridicate de luni până joi, între orele 09-15 și vineri, între orele 09-13.

În perioada 09 ianuarie- 23 februarie CAS Suceava a distribuit un numar de 2.145 de carduri naționale persoanelor asigurate care le-au solicitat, din cele 19.990 de carduri returnate de operatorii poștali.

 

 

 


Intră acum și în grupul de