Reprezentantii unor scoli de elita din Marea Britanie vin la Suceava sa le prezinte elevilor oportunitatile de studiu

 

Elevii suceveni interesați de studiile în afara țării au oportunitatea de a discuta cu reprezentanții a două școli de elită din Marea Britanie care vor ajunge la Suceava în această săptămână.

testare elevi

În acest sens, Broomsgrove School și Mander Portman Woodward (MPW) își vor prezenta ofertele de studiu joi, 26 februarie, la ora 18.00, la Hotel Zamca, la Top Education Tour.

„Cele două școli vor oferi elevilor interesați să studieze la un liceu de elită din străinatate și familiilor acestora informații despre programele de studiu și despre beneficiile studiului în afara țării”, au anunțat reprezentanții Top Education Tour.

 

Situată în ținutul Worcestershire, Bromsgrove School oferă încă din anul 1553 cursuri de calitate pentru tinerii și copiii cu vârste între 3 și 18 ani. Bromsgrove este o școală cu internat, fiind cunoscută pentru rezultatele remarcabile ale elevilor. Școala ocupă constant poziții fruntașe în clasamentul școlilor britanice de top, având rezultate foarte bune la examenele GSCE, A-Level și IB (International Baccalaureate), 80% dintre absolvenții săi fiind admiși la prima opțiune dintre universitățile vizate.

Școala Mander Portman Woodward (MPW) are filiale în Londra, Cambridge și Birmingham. Grupul MPW a fost fondat în 1973 de către trei absolvenți ai renumitei universități Cambridge și acceptă anual 950 de elevi cu vârste între 14 și 18 ani, dintre care o treime sunt veniți din toate colțurile lumii. MPW publică propriile sale materiale de studiu și sunt situate lângă campusurile universităților de prestigiu, oferind un mediu academic foarte bun pentru liceeni.

„Elevii care doresc să studieze în Marea Britanie încep să caute cea mai potrivită școală chiar și cu 2-3 ani înainte de a aplica, întrucât complexitatea procesului de admitere diferă de la un caz la altul. Familiarizarea cu un sistem de învățământ diferit și cu tot ceea ce înseamnă studiul în străinătate necesită timp și o planificare amănunțită”, a declarat Teodora Răducanu, Manager Secondary Education Department în cadrul IntegralEdu.