Toti cei 70 de tei, ce vor fi taiati de pe marginea bulevardului George Enescu si de pe strada Universitatii, au fost adoptati


Intră acum și în grupul de

Acţiunea de adopţie a teilor de pe bulevardul George Enescu şi strada Universităţii, din Suceava, care urmează să fie tăiaţi în cadrul lucrărilor de extindere a parcărilor auto, s-a finalizat luni, 23 februarie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAcţiunea, iniţiată de Asociaţia “Grupul Ecologic de Colaborare – GEC Bucovina” , prin care se adoptă arbori de către cetăţeni, este o formă de protest faţă de tăierea teilor. Acţiunea a demarat sâmbătă, pe strada Universităţii şi a continuat duminică şi luni, pe bulevardul George Enescu.

 „In cele trei zile, au fost adoptaţi toţi cei 70 de arbori, unii având chiar mai mulţi “părinţi” adoptivi. Numărul total de “părinţi” adoptivi este de 73.

Au existat cetăţeni care au dorit să adopte un număr de arbori egal cu numărul copiilor lor. Au existat adopţii la distanţă, transmise pe e-mail către organizatorii acţiunii. S-au primit solicitări de adopţie a teilor de la suceveni plecaţi în alte localităţi din ţară sau din străinătate. La acţiunea de adopţie au participat şi reprezentanţi ai altor oarganizaţii neguvernamentale de mediu ( Club “Speo-Bucovina, Asociaţia “Estica”, Asociaţia “Eudemos”)”, a declarat secretarul executiv al GEC Bucovina, Beatrice Ştefănescu.

 Ea a precizat că acţiunea din zilele de 21 – 23 februarie a fost un exerciţiu de democraţie participativă şi de implicare a societăţii civile sucevene în monitorizarea aplicării deciziilor autorităţilor publice locale (Agenda 21, Tratatul de la Aarhus, legislaţia naţională specifică).

„Sunt bineveniţi toţi cei care doresc să se alăture altor acţiuni ale organizaţiilor de mediu sucevene. Există totală deschidere pentru orice alte idei benefice pentru mediu şi care nu implică violenţă”, a transmis Beatrice Ştefănescu.


Intră acum și în grupul de