FOTO Preparate culinare de inalta tinuta, prezentate la examenul de absolvire a cursului de bucatar de la AJOFM Suceava


Intră acum și în grupul de

La sediul AJOFM Suceava, a avut loc joi examenul practic pentru absolvirea cursului de bucătar, organizat în cadrul proiectului „Măsuri active integrate pentru şomerii din Regiunile Nord – Est şi Sud – Est – sustenabilitate în sfera turismului”, urmând ca vineri să aibă loc evaluarea conoștințelor, proba scrisă.

„Prin acest proiect am reuşit o diversificare a meseriilor şi o abordare nouă a cursurilor oferite prin serviciul de formare profesională al agenţiei”, a declarat Mirela Adomnicăi, directorul executiv al AJOFM Suceava.

Preparatele culinare prezentate la examenul de finalizare a cursului de bucătar au fost realizate de 14 cursanţi, cu vârste cuprinse între 20 și 48 de ani care au efectuat un stagiu de pregătire timp de șase luni. Aceștia sunt șomeri care nu beneficiază de indemnizație.

Potrivit inspectorului superior pe comunicare, presă și relații publice al AJOFM Suceava, Anca Capverde, cursul a însumat 720 de ore, dintre care 480 de practică desfășurate la Restaurant Vama Veche și 240 de ore de teorie.

„Meseria de bucătar a început să fie una dintre cele dorite, mai ales pe partea turistică a județului nostru. Pensiunile au început să aibă nevoie de personal calificat, cu abilități și competențe actualizate la cerințele clienților și ale pieței muncii”, a susținut Anca Capverde.

Inspectorul superior pe comunicare, presă și relații publice al AJOFM Suceava a mai spus că instituția pe care o reprezintă și-a propus să aducă prin proiectele cu finanțare europeană un pachet integrat de servicii de formare profesională, de consiliere, mediere, burse pentru căutarea unui loc de muncă precum și susținerea unor ateliere de dezvoltare a antreprenoriatului.


Intră acum și în grupul de