Liderul ASI Suceava: „ Punctul sensibil si critic pentru viitorul invatamantului sucevean, dar si national, va fi lipsa cadrelor didactice calificate”


Intră acum și în grupul de

Președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ (ASI) Suceava, Giani Leonte, a declarat, în cadrul reuniunii semestriale de management instituțional, de la Liceul Teoretic „Filadelfia”, de vineri, 27 februarie, că administrațiile locale trebuie să se angajeze ferm și să acorde facilități profesorilor debutanți. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, a spus  liderul ASI Suceava, criza din sistemul de învățământ se va adânci.

„Punctul sensibil şi critic pentru viitorul învăţământului sucevean, dar şi naţional, va fi lipsa cadrelor didactice calificate. Lipsa unor măsuri concrete şi eficiente cu scopul de a atrage tineri în sistem, cu o salarizare decentă, va face să se adâncească criza la încadrare pentru fiecare unitate şcolară. Administraţiile locale vor trebui să se angajeze ferm spre acordarea de facilităţi debutanţilor, pentru a suplini carențele. În caz contrar, lucrurile vor merge din ce în ce mai rău”, a susținut Leonte.

El a mai arătat că este nevoie de o bună cooperare la nivel local și că sindicatul nu se poate adresa doar Guvernului.

„Ceea ce a fost bun şi a fost concretizat în planul condiţiei sociale a membrului de sindicat se datorează tuturor celor care au muncit şi muncesc pe tărâm sindical, dar și dumneavoastră, domnilor directori. Este cazul să înţelegem că în sindicat nu putem cere doar de la guvernare totul, ci trebuie să ne ajutăm şi între noi”, a afirmat liderul Alianței Sindicatelor din Învățământ.

Acesta a mai precizat la întâlnirea directorilor de școli faptul că într-o unitate școlară, directorul trebuie să fie cel mai mare sindicalist.


Intră acum și în grupul de