Operatorii de telefonie in topul reclamatiilor la Protectia Consumatorului Suceava


Intră acum și în grupul de

Amenzi în valoare de peste 290 000 de lei au fost aplicate de comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor în primele două luni ale acestui an, perioadă în care au fost efectuate 552 de controale.

Comisarul şef adjunct al CJPC Suceava, Vasile Latiş, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că în primele două luni ale anului au fost efectuate 552 de acţiuni de control în urma cercetării reclamaţiilor, dar şi a tematicilor stabilite la nivel naţional şi regional, fiind aplicate amenzi în valoare de 293 500 de lei.

Latiş a spus că în această perioadă s-au înregistrat 242 de reclamaţii, din care 53 la operatorii de telefonie, iar 12 la E-On.

Vasile Latiş

El a mai spus că una dintre tematicile de control a vizat respectarea drepturilor consumatorilor la transportul în regim de taxi fiind efectuate 58 de acţiuni de control în urma cărora au fost aplicate 16 150 de lei, printre deficienţele constatate numărându-se lipsa atestatelor, lipsa ecusonului sau a lampei.

Comisarul şef adjunct al CJPC Suceava a precizat că alte 54 de acţiuni de control ce vizau respectarea prevederilor legale în cadrul vânzărilor cu preţ redus au fost efectuate de comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor în urma cărora au fost aplicate 31 de amenzi în valoare de 55 400 de lei, fiind oprite de de comercializare produse în valoare de 430 de lei, iar printre deficienţele constatate se numără neprecizarea perioadei promoţiei, lipsa afişării preţului vechi barat şi a preţului nou sau aplicarea incorectă a procentului de reducere în defavoarea consumatorului.

Alte 17 acţiuni de control au vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea orezului, precum şi calitatea orezului fiind aplicate patru amenzi în valoare de 11 400 de lei. Totodată, s-au oprit de la comercializare produse în valoare de 3608,68 de lei şi au fost prelevate cinci probe care au fost înaintate pentru analize laboratorului de specialitate pentru a de vedea dacă acestea sunt sau nu conforme.

Latiş a spus că în primele două luni ale acestui an au fost efectuate 103 controale la baruri şi restaurante din judeţul Suceava în urma cărora au fost aplicate 56 de amenzi în valoare totală de 68 000 de lei, printre deficienţele constatate numărându-se lipsa preţurilor, lipsa etichetelor produselor, delimitarea incorectă a spaţiului de fumat sau lipsa afişului cu destinaţia spaţiului de fumători sau nefumători.


Intră acum și în grupul de