Primarul din Ipotesti, reales vicepresedinte al Zonei Metropolitane Suceava. Bugetul pe 2015 al zonei depinde de o semnatura de la Bruxelles


Intră acum și în grupul de

La Primăria Suceava a avut loc vineri dimineață prima întâlnire din acest an a comitetului director al Zonei Metropolitane Suceava, ocazie cu care a fost ales vicepreședintele zonei.

În urma întrunirii de vineri, primarul comunei Ipotești, Dumitru Corjuc, a fost reales în funcția de vicepreședinte al Zonei Metropolitane Suceava, a declarat preşedintele comitetului director, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

ion lungu (1)

De asemenea, în ședință, a fost discutat bugetul pe 2015 al Zonei Metropolitane, precum și pregătirea proiectelor pentru accesarea fondurilor europene.

„Am avut o discuție cu comitetul director al Zonei Metropolitane, pe două probleme destul de importante: fundamentarea bugetului pe anul 2015 al zonei metropolitane și pregătirea proiectelor pentru accesarea fondurilor europene. Așa cum am spus și altădată sunt proiecte în valoare de șase sute de milioane de euro, atât la nivelul zonei metropolitane, cât și individual, pe localități, care pot fi accesate în exercițiul financiar 2014-2020”, a menționat Ion Lungu.

Totodată, preşedintele comitetului director al Zonei Metropolitane a mai susținut că în perioada următoare vor mai avea loc astfel de întâlniri, după ce se conturează strategia la nivel european privind proiectele europene.

În acest sens, Lungu a afirmat că bugetul Zonei Metropolitane pe anul 2015 va putea fi stabilit abia după ce se va semna un contract la Bruxelles.

„Așa cum am mai anunțat din păcate, programul operațional regional, unde noi sperăm să promovăm cele mai multe proiecte, este încă nesemnat la Bruxelles. Doamna comisar pe linie regională, doamna Crețu, românca noastră, spunea că undeva în mai-iunie se va semna acest contract. Deci, în funcție de ceea ce se va stabili prin aceste măsuri, acte, ghidul solicitantului, vom avea o idee despre bugetul pentru zona metropolitană pe 2015”, a spus Ion Lungu.

Tot în cadrul ședinței de vineri, primarii localităților din Zona Metropolitană au convenit asupra a două proiecte majore în privința transportului.

Astfel, după cum a arătat Ion Lungu, se are în vedere achiziționarea de autobuze electrice la Suceava și redistribuirea actualelor autobuze pe zona metropolitană, dar și promovarea rutei ocolitoare Cumpărătura –  Bosanci – Ipotești – Salcea – Verești – Botoșani.

„Ne vom uni forțele să promovăm acest proiect important pentru municipalitate deopotrivă, cât și pentru aceste localități”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de