Incendiu la o gospodarie din Solca. Au ars cinci tone de furaje, trei tone de porumb, opt metri cubi cherestea si 10 metri cubi lemn de foc


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a cuprins joi după-amiază gospodăria unui bărbat din oraşul Solca. Pentru stingerea flăcărilor, anunţate în jurul orei 15:02, au intervenit, cu trei autospeciale, militarii Detaşamentului de pompieri Solca, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arbore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodăreşti, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi o gospodărie învecinată.

incendiu furaje 2

 Incendiul a fost lichidat la ora 18:41.

 „Au ars acoperişul depozitului de furaje, pe o suprafaţă de aproximativ 120 de metri pătraţi, acoperişul comun al bucătăriei de vară şi al centralei termice, pe 70 de metri pătraţi, cinci tone de furaje, trei tone de porumb, opt metri cubi cherestea şi 10 metri cubi lemn de foc. Flăcările au degradat o drujbă, o bormaşină, un flex, o tocătoare de furaje, două motoare electrice, centrala termică şi pereţii bucătăriei de vară. În incendiu au pierit două bovine”, a declarat Găleată.

Potrivit acestuia, cauza probabilă de izbucnire a incendiului,  a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.

 „Nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat locuinţa proprietarului, precum şi casa învecinată, cu anexele aferente”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava.


Intră acum și în grupul de