Barbat din Siret retinut, dupa ce politistii de frontiera au gasit in locuinta sa tigari de contrabanda in valoare de peste 35.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuți, în cooperare cu lucrători din cadrul S.T.P.F. Suceava, au efectuat, joi, o percheziție la locuinţa unui bărbat în vârstă de 33 de ani, domiciliat în orașul sucevean Siret.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, percheziţia a fost efectuată în  urma extinderii cercetărilor într-un dosar penal pe linia combaterii contrabandei cu ţigări din anul 2014 şi în baza unui mandat de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Rădăuți.

tigari locuinta siret

Poroch-Seriţan a arătat că în urma percheziției, poliţiştii de frontieră au descoperit la locuința bărbatului cantitatea de 2.924 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de peste 35.000 de lei, care au fost transportate la sediul poliției de frontieră în vederea confiscării.

„Menționăm că faţă de persoana în cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, deoarece în luna noiembrie a anului trecut a transportat, deținut și comercializat către alte persoane, cantitatea de 2.990 pachete de țigări, de proveniență ucraineană. La momentul respectiv, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar faţa de alţi 3 cetăţeni români s-a început urmărirea penală, sub aspectul săvârşirii aceleiaşi infracţiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava.

tigari locuinta siret (1)

El a mai precizat că faţă de bărbat s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, începând din data de 12.03.2015, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei de judecată în vedere luării măsurilor legale ce se impun.

  


Intră acum și în grupul de