Peste o sută de tineri au fost „poliţişti pentru o zi”


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Suceava au derulat în perioada 23 – 27 martie 2015 o activitate – concurs intitulată „Poliţist pentru o zi”.

Politist pentru o zi 4

Potrivit IPJ Suceava, activităţile s-au desfăşurat cu precădere în mediul rural, în centrele de plasament şi în unităţile şcolare de învăţământ special, în aceste medii riscul de victimizare fiind unul crescut.

Tinerii implicați în activitatea concurs au pătruns în tainele meseriei de poliţist, au vizionat filme educative şi au participat la concursuri interactive cu tematică preventivă. În total, peste o sută de tineri au fost „poliţişti pentru o zi”, iar 50 dintre ei au câştigat premii oferite de poliţişti cu sprijinul Romania Children Humanitarian Foundation, constând în rucsacuri, rechizite, cărţi, articole de papetărie şi birotică.

Politist pentru o zi 2

„Cel mai de preţ premiu pentru copii a fost să îmbrace haina de poliţist, să simtă pentru o zi că sunt utili comunităţii pe care o deservesc. Au fost momente care i-au motivat, i-au ambiţionat şi  responsabilizat pe tinerii instituţionalizaţi în Centrul Laurenţia Ulici din Gura Humorului care nu au beneficiat de suportul, dragostea şi încurajările familiei, dar care au găsit în poliţişti modele comportamentale şi profesionale”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Activităţi similare au fost organizate şi în comuna Stroieşti, dar şi în mediul rural arondat zonelor Siret şi Rădăuţi.

„A fi poliţişti, fie şi pentru numai o zi, a însemnat pentru aceşti tineri redescoperirea stimei de sine şi a sentimentului de utilitate în comunitate”, se mai arată în sursa citată.


Intră acum și în grupul de