Festivalul francofon „Primăvara poeților”, un adevărat succes pe linie de diplomaţie culturală


Intră acum și în grupul de

În perioada 6-22 martie 2015 a avut loc Festivalul Internaţional Francofon „Primăvara Poeților”, aflat la cea de-a X-a ediție la Suceava. În cele peste două săptămâni de evenimente au participat aproximativ 2.000 de persoane, festivalul având o audienţă formală şi informală de peste 5.000 de persoane.

primavara poetilor (4)

„Vorbim, fără doar şi poate, despre un adevărat succes pe linie de diplomaţie culturală, construit cu acribie şi devotament de organizatori, pentru Suceava, pentru Bucovina, pentru România”, a spus Angela Furtună, iniţiator, manager de proiect și director artistic al Festivalului Internaţional Francofon „Le Printemps des Poètes – Primăvara Poeţilor”.

Potrivit acesteia, în acest an, proiectul s-a extins de la Suceava, Iaşi și Fălticeni, până la Rădăuţi, Siret şi Galaţi, prin filiala regională Galaţi-Tecuci a USR, dar şi prin societăţi culturale şi personalităţi academice.

„În cadrul ediţiei sucevene a Festivalului Internaţional Francofon, şi cu scopul de promovare a excelenţei româneşti educaţionale şi de cultură, a fost iniţiată, de mai bine de cinci ani, decernarea unor premii culturale dedicate unor mari personalităţi ale educaţiei şi culturii, cu rezonanţă bucovineană şi naţională”, a menționat Angela Furtună.

Astfel, Premiul Cultural pentru Speranţă, Valoare şi Artă „CORNELIA MÂNICUŢĂ” a fost decernat Casei de Cultură a Studenţilor de la USV şi directorului Valentin Ianoș,  iar Premiul Cultural pentru Speranţă, Valoare şi Artă „IULIA LEO MIZA” a fost decernat Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” şi reprezentanţilor catedrei de limba şi literatura franceză: prof. Aura Mihoc, prof. Diana Rusu, prof. Daniela Boșca, prof. Anca Brăescu.

 


Intră acum și în grupul de