Un vis frumos-TAROM va zbura de la Suceava pe 1 august, sustine Catalin Nechifor


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a anuntat, joi, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean că prima cursă de pe Aeroportul Suceava, varianta modernizată printr-un proiect european, se va produce in jurul datei de 1 august și ea va fi operată de compania Tarom.

 

Catalin Nechifor a spus în cadrul unei analize solicitate de consilierii judeţeni liberali a stadiului implementării proiectului de modernizare a Aeroportului Suceava că prima cursă va ateriza în data de 1 august si va veni de la Bucuresti explicand apoi că orarul curselor de pe Aeroportul Suceava a fost stabilit de TAROM și că această companie urmeaza să opereze cu o cursă „over-night”, care va ateriza la Suceava la ora 21.45 şi va decola dimineaţa la ora 5.55. „Tarom şi-a exprimat în scris dorinţa de a opera pe Suceava”, a spus Nechifor care a adăugat că autorităţile sucevene se află în negocieri cu mai multe firme care să opereze curse spre destinaţii din Europa.

 

avion

„Ţinta noastră este să asigurăm transport pe Bucureşti şi la low-cost pentru Europa”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a mai arătat că sunt discuţii purtate cu operatori pe care insă din motive temeinice nu-i poate nominaliza.

„Negocierea nu e foarte simplă. E un număr limitat de ofertanţi”, a mai spus Nechifor.

La această şedinţă extraordinară, la care au participat şi primari şi parlamentari suceveni, reprezentanţii PNL şi-au exprimat neîncrederea că lucrările de modernizare de la Aeroportul Suceava se vor încheia până la 1 august în condiţiile în care, până acum, s-au executat jumătate din lucrări.

Copreşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a spus că este îngrijorat de acest proiect de modernizare a aeroportului pe care el l-a iniţiat când era preşedinte al CJ Suceava.

El a spus că primul termen de finalizare a fost în noiembrie 2014 şi că s-a amânat pentru februarie 2015, iar acum pentru august 2015 şi nu este sigur că acest termen va fi respectat.

„Cât de greu va fi să reamintim că Suceava are aeroport după ce a fost închis doi ani. Aici e problema”, a spus Flutur.

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie 2014, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene.

 

Lucrările de modernizare la aeroport sunt realizate prin trei proiecte, unul finanţat de ROMATSA, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean.


Intră acum și în grupul de