Fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Criza laptelui va afecta în special copiii. Vacile crescute industrial primesc antibiotice, hormoni şi alte suplimente


Intră acum și în grupul de

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie, preşedinte al Comisiei de sănătate din Consiliul Judeţean Suceava, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că problema eliminării cotei de lapte de la 1 aprilie va afecta sănătatea publică.

Irimie a explicat că de la 1 aprilie s-a eliminat cota de lapte, iar în aceste condiţii marii producători, cei care cresc vaci industrial vor fi avantajaţi în comparaţie cu micii fermieri.

El a spus că situaţia actuală va afecta îi va afecta pe micii producători din toată Uniunea Europeană, fiind avantajaţi marii producători. El a arătat că “jucăm în acelaşi film cu marile lanţuri de magazine care au distrus micile magazine”.

Cristian Irimie OdP

Potrivit lui Irimie ceea ce va intra pe piaţa internă va fi un lapte mult mai puţin ecologic decât cel din zona de munte a judeţului Suceava.

“Ne gândim şi la situaţia alimentară a copiilor”, a spus Irimie care a adăugat, în glumă, că adulţii “trec de la lapte direct la rachiu şi sar etapele intermediare”.

El a subliniat că va fi o problemă de sănătate publică pentru că laptele consumat de copii va proveni de la vacile crescute industrial.

“Aceste vaci primesc antibiotice, hormoni şi alte suplimente alimentare pentru a menţine producţie pe cap de vacă furajată.Acest lucru nu se poate întâmpla cu micii producători. Îi afectează această decizie pe micii producători din România, dar şi din Franţa sau Belgia”; a spus Irimie care a arătat că din acest motiv sunt proteste ale micilor producători din toată Europa.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a avertizat, recent la Vatra Dornei, că crescătorii de vaci de lapte din ţară ar trebui să se asocieze pentru a face faţă concurenţei libere de pe piaţa europeană.


Intră acum și în grupul de