Patru elevi de gimnaziu vor reprezenta județul Suceava la Olimpiada națională de limba română


Intră acum și în grupul de

Patru elevi suceveni vor reprezenta județul Suceava în faza națională a Olimpiadei de limbă, comunicare şi literatură română pentru clasele V– VIII, care se va desfășura la Brăila, în perioada 6 – 10 aprilie 2015.

elevi testare

Potrivit IȘJ, lotul județului Suceava este format Diana Otilia Şutac, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, George Găitan, de la Școala Gimnazială Bosanci, Diana Alexandra Cudlici, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului şi Diana Ioana Nichifor, de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava.

„La etapa naţională, concurenţii vor susţine două probe individuale, una scrisă şi una orală, care evaluează capacitatea de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare, valorificând deopotrivă creativitatea şi originalitatea, manifestate atât în receptarea, cât şi în producerea de mesaje scrise şi orale”, a informat purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, prof. Mariana Drumea.

De asemenea, elevii care s-au clasificat pe locul al II-lea la etapa județeană a Olimpiadei de limbă, comunicare şi literatură română au fost admişi la Concursul Naţional Transdisciplinar de Lectură şi Interpretare „Ionel Teodoreanu”, care se va desfășura la Iași, în perioada 21 – 24 mai 2015.

Vor reprezenta județul Suceava elevii Diana Gheorghe, de la Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava, Ana Boicu, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Diana Daria Roznovan, de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava şi Anda Elena Cozmâncă, de la Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret.

„Concursul Naţional Transdisciplinar de Lectură şi Interpretare „Ionel Teodoreanu” susţine o abordare transcurriculară a comunicării din perspectivă culturală şi artistică şi vizează punerea în valoare a mesajului textului literar sau nonliterar şi prin mijlocirea altor arte sau forme de comunicare”, a precizat Mariana Drumea.

 


Intră acum și în grupul de