Nouă elevi suceveni participă la etapa națională a Olimpiadei de limbi clasice


Intră acum și în grupul de

Nouă elevi suceveni participă în această perioadă la etapa națională a Olimpiadei de limbi clasice ce se desfășoară la Pitești.

examen scris

Potrivit IȘJ, în martie s-a desfăşurat la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava Olimpiada judeţeană de limbi clasice, latină şi greacă veche, la care au participat elevi din clasele VIII – XII din unitățile școlare ale județului, în special de la colegiile naţionale şi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava.

În urma rezultatelor obținute s-au calificat la faza națională, la latină, Medeea-Theodora Soroceanu, Elena Grădinariu, Ioan Munteanu și Brenda – Diana Lehaci, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, și Andreea Irimia de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava.

În ceea ce privește participarea la disciplina greacă veche, vor reprezenta județul Suceava elevii Vasile Gabriel Bălan, Alexandru Vranău, Emanuel Șerban și Vlăduț Leți, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava.

Etapa națională a Olimpiadei de limbi clasice, care se desfășoară la Pitești, în județul Argeș, a început vineri, 3 aprilie și se va încheia luni, pe 6 aprilie.

 


Intră acum și în grupul de