ANI l-a găsit în conflict de interese penal pe liderul PSD Rădăuţi, Nistor Tătar


Intră acum și în grupul de

 

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, că  a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Nistor Tătar, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Suceava şi preşedinte al PSD Rădăuţi.

ANI

În documentul citat, ANI a precizat că Nistor Tătar, în calitate de director general al Servicii Comuna SA Rădăuţi, firmă la care acţionar unic este Primăria Rădăuţi, a semnat contractul individual de muncă prin care soția sa a fost angajată în funcția de inspector în cadrul societății comerciale. Ulterior, acesta a semnat și actele adiționale la contractul individual de muncă al soției sale din 5 martie 2003, 14 februarie 2005, 1 august 2008, 1 septembrie 2009, precum și fișa postului întocmită la data de 30 septembrie 2004  şi, respectiv, fișa postului întocmită la data de 30 august 2011.

Agenţia Naţională de Integritate  susţine că astfel, Nistor Tătar a încălcat articolul din Codul Penal conform căruia „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial […] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

 În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care să verifice dacă acesta a fost în conflict de interese.

Sursa citată menţionează că Nistor Tătar a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Servicii Comunale SA Rădăuţi din 17 octombrie 2001 şi director general al societăţii din 11 ianuarie 2008.

„Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare”, mai arată ANI.

Liderul PSD Rădăuţi, consilierul judeţean Nistor Tătar, a declarat că nu are cum să fie în conflict de interese pentru că el nu este funcţionar public şi a menţionat că a aflat de la ziarişti despre această procedură de evaluare a ANI.


Intră acum și în grupul de