Regulamentul pentru gestionarea câinilor pe raza municipiului Fălticeni a fost discutat cu reprezentanții asociaţiilor de proprietari


Intră acum și în grupul de

Primăria Fălticeni a organizat vineri, 3 aprilie, prima consultare publică pe tema aprobării unui regulament pentru gestionarea câinilor pe raza municipiului, cu persoanele care coordonează activitatea asociaţiilor de proprietari.

consultare_publica_primaria_falticeni

Cu prilejul consultării publice, primarul Gheorghe Cătălin Coman le-a prezentat preşedinţilor şi administratorilor asociaţiilor de proprietari motivele care fac necesară instituirea unui regulament care să reglementeze deţinerea câinilor şi situaţia câinilor fără stăpân.

„Ne confruntăm în continuare cu un număr foarte mare de câini care ne sunt aduşi din alte localităţi. Practic nu reuşim să facem faţă acestei situaţii. După ce regulamentul va intra în vigoare, vom concesiona serviciul pe care îl avem înfiinţat la nivelul primăriei către o asociaţie de protecţie a animalelor care să deruleze activităţile specifice: prinderea, adăpostirea, sterilizarea, deparazitarea, îngrijirea, eutanasierea câinilor bolnavi incurabili sau agresivi printr-o dispoziţie a primarului, după ce medicul veterinar pune diagnosticul.  Toate aceste activităţi, la care se adaugă asigurarea hranei, înseamnă bani pe care îi vom da de la bugetul local pentru a ţine sub control problema câinilor în municipiul Fălticeni”, a spus primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Potrivit Direcţiei Generale de Administraţie Publică Locală, consultările pe tema regulamentului pentru gestionarea câinilor vor continua în această săptămână, miercuri, 8 aprilie, de la ora 15.00, la Primăria Fălticeni, la întâlnire fiind așteptați toți cei care sunt interesați de tema câinilor cu și fără stăpân.

„De asemenea, municipalitatea primeşte propuneri de îmbunătăţire a regulamentului, propuneri care pot fi depuse în scris, la registratura Primăriei Fălticeni, sau electronic pe adresa [email protected]”, au precizat reprezentanții Primăriei Fălticeni într-un comunicat de presă.


Intră acum și în grupul de