,,Târgul de vise al iepuraşului”, un eveniment caritabil pentru copiii cu dizabilităţi din Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

La Aquarius Center din municipiul Câmpulung Moldovenesc va avea loc în Vinerea Mare, evenimentul ,,Târgul de vise al iepuraşului”, un proiect iniţiat de „micul poet” Sebastian Crăciun, în vârstă de 12 ani, care sufera de tetrapareza spastica.

“Vazand cat e de frumos sa primesti ajutorul celor din jur, Seby s-a gandit ca impreuna cu cei din jur va reusi sa faca o zi mai frumoasa pentru toti copiii cu dizabilitati din municipiul Campulung Moldovenesc.

Astfel, anul trecut el a demarat acest proiect in care s-a organizat un fel de tombola caritabila. Orice persoana care dorea sa ajute era invitata sa extraga un biletel pe care era scris doar varsta si numele unuia dintre cei 50 de copii cu dizabilităţi.

In acel moment, persoana respectiva era pusa in fata unui exercitiu de imaginatie: <<Imaginati-va ca acest copilas este al dumneavoastra in ziua Invierii Domnului, iar ceea ce v-ati propus sa oferiti copilului dumneavoastra … ii veti oferi acelui copil>>…asta era planul lui Seby !

afis Seby

Desi parea doar un vis de copil, multi adulti in frunte cu domnul primar Mihaita Negura s-au alaturat acestui vis si au participat in numar mare la evenimentul de anul trecut.

In acest an, Seby a prins curaj şi a demarat din nou <<Targul de vise al iepurasului>> dorindu-si sa poata aduce din nou fericirea pe chipul copiilor cu dizabilitati pe care i-a inclus in mai multe activitati, printre  care se poate mentiona actiunea <<Si tu poti fi Mos Craciun!>>, organizata in parteneriat cu domnul deputat Radu Surugiu şi aflată deja la editia a doua.

Impactul postarilor sale, facute in general pe reteaua de socializare, a fost incredibila. Astfel, cele 50 de bilete au fost extrase cu bucurie de catre campulungeni si nu numai.

Seby1

Vazand ca a ramas fara bilete, iar  oamenii cu suflet mare inca mai intrebau daca pot sa ajute, Seby a gasit de cuviinta sa implice in proiect alte 15 persoane cu dizabilitati,  care desi au implinit 18 ani si sunt foarte bolnavi, nu au reusit niciodata sa faca lucruri care ar aduce bucurie in sufletul unui copil…cum ar fi sa mearga, sa vorbeasca sau de ce nu, sa citeasca o carte !

Suntem pe ultima suta de metri si mai sunt doar cateva bilete, asadar, doritorii sunt invitati sa treaca pe la Aquarius Center si sa extraga un astfel de biletel.

Evenimentul din acest an va avea loc la sediul Aquarius Center, sponsor si partener in aceasta actiune, in data de 10 aprilie, orele 15, cand fiecare sponsor se va intalni cu copilasul al carui nume a fost extras si vor schimba imbratisari si emotii.

Copiii vor petrece o zi de neuitat in compania echipei Wowie Kids care  le  va picta chipurile,  incercand sa le descreteasca fruntea, vor servi dulciuri si pizza oferite de catre Primaria Campulung Moldovenesc si se vor bucura de o zi de copilarie.

Fericirea acestor copilasi sa va lumineze Sfintele sarbatori!”, se arată într-un comunicat primit pe adresa redacţiei.

Sebastian Crăciun a invatat in suferinta lui sa-si reverse durerea in poezie si astfel a reusit sa scoata două carticele cu care a inmuiat inimile multor concetateni ce i s- au alaturat in lupta lui cu boala .


Intră acum și în grupul de