Peste 8.500 de elevi au participat la activitățile Poliției Județene cuprinse în programul „Şcoala Altfel”


Intră acum și în grupul de

Activitățile propuse de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava pentru săptămâna 6-10 aprilie, „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, au fost de un real succes printre elevii suceveni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene, subcomisarul Ionuț Epureanu, poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenire, informare şi responsabilizare a elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, urmărindu-se asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc în mediul şcolar şi diminuarea factorilor de risc infracţional şi victimal.

Activitățile polițiștilor s-au desfășurat atât în mediul urban, cât și în cel rural, fiind peste 300 de activităţi în total.

Încă de luni, 6 aprilie, sediul IPJ Suceava a fost luat cu asalt la Ziua Porţilor Deschise de elevii Şcolii nr. 11 din Suceava.

scoala altfel (2)

„În cadrul evenimentului au fost prezentate elemente de tehnică, aparatură şi autospeciale din dotarea poliţiei. De asemenea în cadrul acţiunii au fost organizate ateliere interactive de lucru, experimente criminalistice şi au fost promovate mesaje de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor. Expoziţia de armament, laboratorul criminalistic mobil şi cânii poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic au trezit un real interes din partea celor mici”, a spus Epureanu.

Acesta a mai amintit că marţi, pe 7 aprilie, poliţiştii au lansat oficial campania ,,Prevenire pentru toţi – Siguranţă pentru fiecare”, în cadrul unei dezbateri publice organizate în parteneriat cu organizaţia INTERCOOLT la Colegiul Național „Petru Rareş” Suceava.

scoala altfel (3)

Totodată, la sediul IPJ Suceava a avut loc seminarul ,,Meseria de poliţist – risc şi satisfacţie profesională”, la care au participat elevi de la Liceul cu Program Sportiv Suceava şi elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava.

Activitățile au continuat și miercuri, 8 aprilie, cu elevii de la Colegiul de Arte „Ciprian Porumbescu” Suceava, prin sesiunea de comunicări pe tema „Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național”.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a mai spus că au fost organizate marşuri de sensibilizare a opiniei publice cu privire la problematica violenţei în rândul tinerilor, iar zilnic la sediul IPJ au fost peste 400 de copii.

Mai mult, pentru desfăşurarea de activităţi preventive şi pentru promovarea unor recomandări pentru perioada vacanţei, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au deplasat în mediul rural și la şcolile din proximitatea municipiului Suceava.

„În total, la activităţile organizate de IPJ Suceava sau de subunităţile, secţiile şi posturile de poliţie au participat peste 8500 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisarul Ionuț Epureanu.


Intră acum și în grupul de