Șase studenți ai Facultății de Litere din cadrul USV au participat la colocviul „Best Letters Colloquia”, de la Universitatea din Bucureşti


Intră acum și în grupul de

studenti USV

Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti a organizat, în perioada 25-26 aprilie, cea de-a doua ediție a colocviului studențesc „BEST Letters Colloquia”, unde au participat studenți de la licenţă şi de masterat de la majoritatea universităţilor din ţară.

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a fost reprezentată în capitală de șase studenți de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, care au prezentat diferite lucrări în cadrul colocviului național, fiind însoţiţi de asistent univ. dr. Gina Puică.

Potrivit reprezentanților USV, studenele Alina Andronic, Loredana-Cristina Moldovanu şi Florentina Prisăcaru au avut contribuții în cadrul secţiunii „Ştiinţele comunicării”, lucrările acestora fiind coordonate de conf. univ. dr. Ionel C. Corjan; Alexandru Bărduț şi Iulia Maria Juravle au participat în cadrul secţiunii „Studii de lingvistică”, sub coordonarea lectorului univ. dr. Monica Bilaucă, iar Camelia Ursachi, şi-a prezentat, în cadrul secţiunii „Studii culturale”, comunicarea „Valoarea rituală și simbolică a unui obicei legat de sărbătorile de iarnă: Ursul de paie”, redactată sub îndrumarea conf. univ. dr. Claudia Costin.

„Camelia Ursachi a fost menţionată de juriu în cadrul ceremoniei de premiere pentru calitatea prezentării publice a lucrării sale”, au informat reprezentanții USV.

 


Intră acum și în grupul de