Abonamente TPL gratuite pentru o parte din angajații Primăriei Suceava. Viceprimarul Harșovschi face un apel la cei care vin cu mașina la serviciu să lase parcarea pentru contribuabili


Intră acum și în grupul de

Angajații Primăriei Suceava care sunt nevoiți să se deplaseze în teren pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu vor avea la dispoziție 30 de abonamente TPL nenominale, lunare.

Autobuz

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și cei doi viceprimari, Lucian Harșovschi și Ovidiu Doroftei au inițiat un proiect de hotărâre privind achiziționarea de abonamente TPL pentru deplasările personalului Primăriei municipiului Suceava pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Potrivit inițiatorilor, realizarea unor atribuții de serviciu, cum ar fi efectuarea anchetelor sociale, vizionarea stadului de executare a unor lucrări edilitar-gospodărești, verificarea modului în care se realizează salubritatea menajeră, iluminatul public etc. de către angajații Primăriei se poate realiza numai prin deplasarea în teren.

Totodată, inițiatorii au ținut cont și de deplasarea angajaților de la Biroul de evidență a persoanei de la Iulius Mall sau de la Direcția de Asistență Socială la sediul Primăriei.

Inițiatorii au mai arătat că de cele mai multe ori salariații plătesc din bugetul propriu deplasările, fără a solicita decontarea cheltuielilor, dat fiind faptul că parcul auto al instituției nu poate acoperi această nevoie de transport.

În acest sens, în ședința de Consiliu Local de joi, 30 aprilie, proiectul a fost votat în unanimitate de cei 16 consilieri locali suceveni, pe ordinea suplimentară.

Cele 30 de abonamente vor fi distribuite șefilor de compartimente din Primărie, iar aceștia le vor da mai departe angajaților atunci când vor fi nevoiți să facă deplasări în interes de serviciu. Totodată, șefii compartimentelor vor întocmi note justificative în privința deplasărilor.

„Abonamentele rămân la Primărie, nu le ia nimeni acasă”, a spus viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

El a mai precizat că se lucrează la un nou regulament în privința utilizării parcării Primăriei și a făcut un apel la angajații instituției să nu ocupe parcarea, aceasta fiind destinată în special contribuabililor, dar și reprezentanților altor instituții care vin cu diverse probleme la Primărie.

„Adresăm o rugăminte și cred că îi vom supăra pe unii dintre ei, lucrăm la un regulament în așa fel încât odată ce aceste abonamente vor fi împărțite, să vină la serviciu normal și parcarea Primăriei municipiului Suceava să rămână doar pentru contribuabili, cei care vin să-și plătească dările, taxele, impozitele, să poată să găsească un loc de parcare”, a declarat Harșovschi.

El le-a propus angajaților Primăriei să parcheze în zona Stadionului Areni, pe strada Alexandru cel Bun sau în zona garajelor din spatele instituției.

Lucian Harșovschi a mai arătat că regulamentul la care se lucrează ar putea impune un timp de maximum două ore în care mașinile să fie lăsate în parcarea Primăriei Suceava.

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de