Consiliul Local Suceava finanțează cu 30.000 lei cea de-a treia ediție a „Zilelor Matei Vișniec”


Intră acum și în grupul de

În perioada 4-8 mai 2015 va avea loc cea de-a treia ediție a „Zilelor Matei Vișniec”, un eveniment cultural deosebit, în cadrul căruia distinsul scriitor și dramaturg bucovinean revine acasă.

Cu această ocazie, Consiliul Local Suceava a hotărât în ședința ordinară de joi, 30 aprilie, alocarea a 30.000 lei Asociației Culturale „Vatra Satului” pentru finanțarea în comun a acțiunilor de interes local cuprinse în cadrul festivalului.

Evenimentele se adresează tinerilor, elevi şi studenţi, dar şi publicului larg de orice vârstă, textele semnate de Matei Vişniec fiind receptate şi apreciate de toţi cei care intra în contact cu opera lui.

Zilele Matei Visniec 2015

Festivalul de teatru „Zilele Matei Vişniec” le propune sucevenilor spectacole de teatru gratuite, o comedie și o tragedie, un spectacol de marionete pentru adulţi de la Paris, precum și lansări de carte, recitaluri de poezie, conferinţe, dezbateri despre mediile de informare şi rolul jurnalistului, un dialog între publicul sucevean şi oameni care au avut experienţe importante în domeniul creaţiei, al managemanetului cultural şi al presei, ateliere de teatru pentru elevi.

În municipiul Suceava festivalul va avea loc în data de 5 mai și va debuta de la ora 11.00, la Colegiul Naţional  „Ștefan cel Mare” cu întâlnirea dramaturgului Matei Vişniec şi a invitaţilor lui, Luca Niculescu și Eric Deniaud, cu elevi, studenţi, membri ai trupei de teatru de păpuşi de la Centrul Cultural Bucovina.

În program mai sunt incluse: „Acasa la Matei” (fragment din filmul Zilele Matei Vișniec 2014, realizator Andreea Stiliuc, TVR Iaşi); Conferință; Lectura piesei premiate; Workshop; Ora 18.00 – Lounge Suceava – premierea Concursului național de dramaturgie Matei Vișniec, ediția a II-a. Spectacolul “Voix dans le noir” susţinut de Eric Deniaud din Paris, Franța. Lansarea volumelor “Negustorul de începuturi de roman”- Premiul Augustin Frățilă, “Omul din care a fost extras răul” și “Țara lui Gufi” de Matei Vişniec. Spectacolul “Trei nopți cu Madox” susţinut de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați; 8 mai, ora 18.00 – Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava – Spectacolul „De ce Hecuba?!” susținut de Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Festivalulde teatru „Zilele Matei Vişniec” se va desfășura la Rădăuți, Suceava, Piatra Neamț, Gura Humorului și Bistrița.


Intră acum și în grupul de