O delegaţie a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, în frunte cu rectorul instituției, în vizită la cea mai mare universitate din Maroc (Foto)


Intră acum și în grupul de

O delegaţie a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava s-a aflat în vizită la Casablanca (Maroc), în perioada 23-25 aprilie 2015, pentru a participa la Colocviul Internaţional „Asigurarea calităţii în învăţământul superior”, o etapă a colaborării interuniversitare stabilite între Universitatea  „Hassan II – Aїn Chock” din Casablanca (cea mai mare universitate din Maroc) şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, iniţiată de lector univ. dr. Cătălina Iuliana  Pînzariu.

vizita casablanca (5)

Potrivit reprezentanților USV, delegaţia de la Suceava a fost alcatuită din rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, prorectorul cu imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană, prof. univ. dr. Ştefan Purici, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, decanul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (FLSC), conf. univ. dr. Luminiţa Turcu, directorul Departamentului de Limba şi Literatura Română şi Ştiinţele Comunicării (DLLRSC), conf. univ. dr. Claudia Costin și consilierul DLLRSC, membru al echipei de hispanişti de la FLSC, lector univ. dr. Cătălina Iuliana Pînzariu.

vizita casablanca (10)

În deschiderea lucrărilor colocviului, au susţinut alocuţiuni preşedintele Universităţii „Hassan II”, Driss Mansouri, ambasadorul României în Regatul Maroc, Simona Mariana Ioan,  şi rectorul USV, Valentin Popa.

„Tot în cadrul ceremoniei de deschidere, a fost semnat un acord bilateral universitar între instituţiile de învăţământ superior din Casablanca şi Suceava. Un alt acord de cooperare a fost semnat de către Decanul FLSC, respectiv Directorul DLLRSC de la Suceava, şi omologii lor din cadrul universităţii marocane (Facultatea de Litere şi Ştiinţe Umaniste, respectiv Departamentul de Hispanistică din cadrul acestei facultăţi).

Toţi membrii delegaţiei academice sucevene au participat la lucrările colocviului, susţinând conferinţe ştiinţifice şi moderând secţiuni ale acestuia”, au informat reprezentanții USV.

vizita casablanca (7) Turcu - Ardeleanu

Totodată, conform sursei citate, întâlnirea academică de la Casablanca a prilejuit şi prezenţa a numeroşi membri ai corpului Lectorilor de Limba Română din diverse colţuri ale lumii, afiliaţi Institutului Limbii Române, aceştia organizând cu acest prilej o Reuniune de Experți în cadrul căreia au lansat Reţeaua Internaţională de Studii Româneşti (RIER).

„RIER este o asociaţie de specialişti cu sediul la Universitatea din Granada (unde se află în prezent la post, în calitate de lector de limbă română, Oana Ursache, cadru didactic titular la USV), având ca scop difuzarea şi promovarea culturii româneşti în afara granițelor țării”, au menționat reprezentanții USV.

 

 


Intră acum și în grupul de