Membrii ATID Suceava au desfăşurat un stagiu de practică în Parlamentul României. Ei au fost îndrumaţi de trei parlamentari suceveni


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Tinerilor Istorici şi Diplomaţi (ATID) a desfăşurat în zilele de 27-28 aprilie 2015 un stagiu de practică în Parlamentul României.

Evenimentul continuă proiectul intitulat „Simulare de sesiune parlamentară – Politici universitare pentru integrarea în piaţa muncii” desfăşurat în datele de 13 şi 14 decembrie 2014 la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

ardeleanu stagiu de practica ATID (1)

 Membrii ATID au asistat la şedinţele Comisiei juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, unde au beneficiat de îndrumarea senatorului sucevean Ovidiu Donţu și în cadrul Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport unde au fost îndrumaţi de deputaţii  Sanda-Maria Ardeleanu şi Ştefan-Alexandru Băişanu.

Şedinţele au fost urmate de discuţii şi dezbateri între cele două medii, toate elementele ajutând la consolidarea şi îmbunătățirea nivelului de experiență și profesionalism a tinerilor absolvenți.

  ”A fost o experiență unică pentru studenţii suceveni, ce îşi doresc în viitorul apropiat o profesie în aceste medii. Am putut discuta cu deputații, le-am pentru cere sfaturi, am putut asista la dezbaterile legislative ce în mod practic ne influenţează viaţa şi viitorul, iar în a doua parte a zilei am vizitat Palatul Parlamentului, o clădire reprezentativă pentru România.

ardeleanu stagiu de practica ATID

Pe această cale, am dori să le mulțumim reprezentanţilor Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, ce au înlesnit finanţarea transportului în cadrul activităţii cât şi parlamentarilor suceveni, doamna deputat Sanda-Maria Ardeleanu, domnului deputat Ștefan-Alexandru Băișanu şi domnului senator Ovidiu Donțu pentru susținerea materială şi logistică oferită”, a declarat președintele ATID, George Ursu.

stagiu de practica ATID


Intră acum și în grupul de