Părinții suceveni strâng semnături pe internet pentru realizarea unui parc de joacă pentru copii spațios, modern și sigur


Intră acum și în grupul de

Spatiu de joaca Centru

Părinții suceveni s-au mobilizat pe internet și strâng semnături pentru realizarea unui parc de joacă pentru copii spațios, modern și sigur.

Inițiatorii petiției online cer Primăriei Suceava să construiască până la sfârșitul anului 2015 un parc de joacă și recreere pentru copii de minimum 1000 metri patrați, îngrădit și păzit.

Petiționarii motivează că în Suceava nu există un spațiu de joacă mai mare de cinci sute de metri pătrați, îngrădit și păzit de Poliția Locală, așa cum multe orașe din România au.

„De-a lungul timpului Primaria, indiferent de cine a fost la conducere, din diverse motive a lasat deoparte acest aspect. De aceea, vă propun să ne mobilizăm cu toții și să găsim împreună o modalitate să atragem atenția Primăriei că avem nevoie de un astfel de spațiu de joacă”, se arată în petiția online.

Reamintim că în ședința ordinară de Consiliu Local de la finele lunii martie, delierativul local a aprobat proiectul de salubrizare pe următorii 12 ani, iar printre prevederile proiectului se regăsește obligativitatea operatorului de a construi în fiecare an câte un spațiu de joacă, dar de 500 metri pătrați.

Un prim semnal de alarmă privind locurile de joacă pentru suceveni venit din zona civică a fost al asociaţiei Suceava Noastră care arată că dacă se poate ca în alte oraşe ale ţării să existe locuri de joacă pentru copii şi tineret ar putea şi municipalitatea suceveană să facă astfel de locuri de joacă.

Suceava Noastră a fost şi asociaţia care, anul trecut, a încurajat graffiteri suceveni să deseneze zona amenajată pentru rolleri din apropierea patinoarului.

skate park graffiti (91)


Intră acum și în grupul de