Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava găzduieşte Simpozionul Naţional CONSENSUS


Intră acum și în grupul de

Colectivul de Engleză al Departamentului de Limbi și Literaturi Străine de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava, organizează, în zilele de 7-9 mai 2015, cea de-a șasea ediție a Simpozionului Național CONSENSUS (Conference for Students of English Studies at the University of Suceava), cu tema generală „Exclusion and Belonging” (Excludere și Apartenență).

USV - FIESC

Potrivit unui comunicat al USV, conferința se adresează studenților angliști şi americaniști şi are ca scop abordarea critică a modelelor culturale şi sociale suficient de influente pentru a fi recognoscibile în comunicarea publică din spațiul anglo-american și nu numai.

„Schimbul de idei din lumea anglofonă asupra noțiunilor deja amintite exprimă, în esență, liniile de demarcație externe și interne ale civilizației occidentale. Convingerile identitare fac din apartenență și excludere principii ale practicilor culturale, acțiunilor ideologice sau politicilor economice care, împreună, subliniază capacitatea omului contemporan de a se exprima sau nu potrivit acestora.

Lucrările prezentate în cadrul conferinței vor discuta despre transferul cultural și politic prin intermediul discursului estetic, despre cultura apartenenței și a segregării în textul literar, despre interculturalismul mediului digital sau despre comunicarea video a retoricii identitare, printre altele”, precizează sursa citată.

În comunicat se mai arată că la acest simpozion vor participa studenţi de la toate nivelurile de studiu (licenţă, masterat, doctorat), de la universităţi din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, China University of Mining and Technology (Xuzhou, Jiangsu, Republica Populară Chineză) și Suceava.

„Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc vineri, 9 mai 2014, la ora 9.00, în amfiteatrul „Eugen Lovinescu” (A115), din Corpul A al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Tot atunci, Profesor asociat Erika Schultes, Fulbright Teaching Assistant la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, va susţine o conferinţă”, mai menţionează sursa citată.


Intră acum și în grupul de