Matei Vişniec vine cu o agresivitate la speranţă la Suceava, cu dorinţa de a reclădi mândria în bucovineni şi suceveni


Intră acum și în grupul de

Iniţiatorul asociaţiei Suceava Noastră, Dan Ioan Cuşnir, a declarat, marţi seara, în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV că a petrecut mai mult timp în preajma lui Matei Vişniec cu ocazia Zilelor Matei Vişniec, manifestare care s-a desfăşurat săptămâna trecută şi că din nou a fost încărcat cu energie pozitivă de la acest om care luptă pentru a reda mândria bucovinenilor şi sucevenilor.

Festival Visniec (24)

„De fiecare dată vine cu o agresivitate la speranţă în Suceava. Cu dorinţa de a reclădi mândria în bucovineni şi suceveni”, a spus Cuşnir.

El a arătat că a fost plăcut surprins de faptul că la întâlnirea lui Matei Vişniec de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” aula a fost plină cu elevi de la CN Ştefan cel Mare şi de la CN Petru Rareş care au adresat întrebări extraordinare invitatului care îl fac să creadă că oraşul are salvare.

„Marea speranţă a oraşului vine de la oamenii din acest oraş”, a spus Cuşnir.

Întrebat dacă totuşi faptul că multe spectacole de teatru sunt anulate din cauză că nu se vând biletele arată că lumea nu mai are apetit de viaţă.

„Ce să facem să redăm sucevenilor apetitul de viaţă?”, s-a întrebat Cuşnir care consideră că scopul principal al celor care vor conduce oraşul este ca sucevenilor să le revină apetitul pentru viaţă.

El consideră că acum Suceava este un oraş de evitat pentru că nu are ce oferi, dar speră că în cinci ani va deveni un oraş frecventabil, iar  în 15 ani va deveni cel mai frumos oraş din ţară.

Matei Visniec1

Dan Cuşnir s-a întrebat de ce Botoşani, Piatra Neamţ sau Galaţi au teatru şi Suceava nu are şi crede că sucevenii vor merge la teatru dacă va avea o trupă de teatru.

„Pofta vine mâncând”, a spus Cuşnir.

El a făcut astfel referire la faptul că dramaturgul Matei Vişniec a spus că de gura lui, la Suceava, se va face un teatru.

Cuşnir a remarcat că în acest an festivalul Zilele Matei Vişniec a fost sprijinit consistent de Primăria Suceava, iar Matei Vişniec a fost nemulţumit că nu a fost sprijinit şi de autorităţile judeţene.

El a mai spus că atât Matei Vişniec cât şi Constantin Chiriac s-au pronunţat şi în acest an pentru promovarea Bucovinei pentru a deveni Capitală Culturală Europeană în 2021.

 

 


Intră acum și în grupul de