Dan Cuşnir: CRSC Suceava a sancţionat de şase ori Holzindustrie Schweighofer cu amendă şi confiscarea de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Consilierul judeţean PSD Suceava Dan Ioan Cuşnir a declarat, marţi seara, în emisiunea Ora de politică de la televiziunea regională Intermedia TV, că firma Holzindustrie Schweighofer a fost sancţionată în ultimii patru ani de Comisariatului de Regim Silvic şi Cinegetic Suceava de şase ori.

El a arătat că a fost de acord cu protestul de sâmbătă împotriva defrişărilor ilegale, dar că nu a apreciat faptul că la Comisariatul de Regim Silvic şi Cinegetic Suceava a fost depusă o coroană de flori.

Dan Ioan Cusnir ODP (1)

Cuşnir a explicat că el a făcut recent o solicitare CRSC Suceava pentru a afla care a fost rezultatul controalelor din ultimii patru ani şi i s-a răspuns că în perioada 2010-2014, firma Holzindustrie Schweighofer a fost sancţionată de şase ori, prin aplicare de amenzi pentru nerespectarea regimului silvic la care s-au aplicat măsuri complementare de confiscare a materialului lemnos.

El a spus că potrivit unor informaţii vehiculate pe televiziunile naţionale o amendă aplicată firmei Holzindustrie Schweighofer a fost de 20 de miliarde de lei vechi, ceea ce înseamnă circa 500.000 de euro.

Cuşnir a arătat că dacă se confirmă această amendă atunci ar însemna că firma a avut în depozite material lemnos care nu avea provenienţă legală.

„Dacă firma aceasta a plătit o amendă atât de mare, nu mai ştiu pe cine să cred”, a spus consilierul judeţean.

El a arătat că a solicitat CRSC Suceava să precizeze cuantumul amenzilor aplicate firmei Holzindustrie Schweighofer.

Cuşnir s-a întrebat dacă e normal ca fostul şef al Consiliului Concurenţei să fie avocat al Holzindustrie Schweighofer, ca un fost director al Direcţiei Silvice Suceava să ajungă director al aceleiaşi firme, sau ca rude ale unor politicieni să fie consultanţi juridici ai aceleiaşi firme.

Proprietarul firmei Holzindustrie Schweighofer, Gerald Schweighofer, aflat în prezent într-un scandal legat de defrişările de pădure din România infirmă într-o declaraţie publică faptul că firma sa achiziţionează lemn tăiat ilegal sau că ar încuraja astfel de practici.

Citeşte aici mai multe despre poziţia oficială a Holzindustrie Schweighofer

 


Intră acum și în grupul de