Elevi suceveni, distinși cu premii la etapa națională a concursului de fizică “Ștefan Procopiu”


Intră acum și în grupul de

Elevii suceveni au obținut rezultate remarcabile, fiind distinși cu zece premii la etapa națională a concursului de fizică “Ștefan Procopiu” al elevilor români de pretutindeni.

Competiția aflată la cea de-a a XXI – ediție s-a desfășurat în perioada 15-17 mai, la Iași, gazde fiind Liceul Tehnologic “Petru Poni” și Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza”.

elevi testare

Potrivit IȘJ Suceava, concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni, respectiv licee tehnice, licee economice și licee teoretice.

„Județul Suceava a fost reprezentat în acest an de 19 elevi, 10 de la profilul tehnic și 9 de la profilul teoretic, însoțiți de profesorii Violeta Iacentiuc de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava și Dana Buburuzan de la Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc”, a informat inspectorul școlar general, prof. Gheorghe Lazăr.

Acesta a menționat că elevii suceveni au obținut trei premii I, un premiu II, patru premii III și două mențiuni.

Astfel, la profilul tehnic s-a obținut un premiu I – la clasa a XII-a – de către elevul Murariu Cristian Andrei de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, îndrumător profesor Constantin Dumitru, și trei premii III – Bilașevschi Petrică Ionel (clasa a XII-a) de la Colegiul Tehnic Rădăuți, pregătit de doamna profesor Valentina Cloșcă, Chiorean Adrian-Dumitru (clasa a IX-a) și Hatnean Alin Alexandru (clasa a X-a), ambii elevi la Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, fiind pregatiți de doamna profesor Dana Buburuzan.

La profilul economic, eleva Cîrdei Tabita Liliana de la Colegiul Tehnic Rădăuți a obținut locul II la clasa a X-a, îndrumată fiind de profesorul Iulian Sofian.

La profilul teoretic, la clasa a IX-a, elevul Palaghianu Andrei de la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” a obținut premiul I, sub îndrumarea profesorulul Lucian Lungu iar eleva Stasi Cristina de la Colegiul Național “Petru Rareș”, coordonată de doamna profesor Anca Greculeac a obținut premiul III. Elevul Cojocariu Ștefan Ciprian de la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” a obținut mențiune fiind îndrumat de profesorul Costică Costan. La clasa a X-a s-a obținut mențiune de către eleva Ieremie Veronican de la Colegiul Național “Petru Rareș”, coordonată de doamna profesor Anca Greculeac. La clasa a XI-a, eleva Marcu Ana Maria de la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” a obținut premiul I, sub îndrumarea profesorulul Costică Costan.

 


Intră acum și în grupul de