Peste 34.000 de kilograme de deşeuri de ambalaje colectate în primele trei luni, la Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Municipiul Fălticeni participă la cea de-a treia ediție a competiției ”Orașul Reciclării”, 46 de  municipii și orașe din țară întrecându-se în activități de colectare selectivă a deșeurilor. Numai în primele trei luni ale anului în aceste oraşe au fost colectate separat și reciclate aproximativ 4.000.000 de kg de deșeuri de ambalaje, dintre care peste 1.300.000 de kg de plastic si metal, aproximativ 2.000.000 de kg de hârtie-carton și peste 400.000 de kg de sticlă.

Potrivit reprezentanților Primăriei Fălticeni, în ianuarie, februarie şi martie, de la populaţia fălticeneană au fost colectate 34.103 kilograme de deşeuri de ambalaje: plastic, doze de aluminiu, hârtie – carton.

În cadrul proiectului, vineri, 22 mai 2015, cu sprijinul elevilor voluntari de la Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza”, pe străzile din municipiu a avut loc o campanie de informare a populaţiei cu privire la participarea localităţii în competiţia „Oraşul Reciclării” şi importanţa colectării selective a deşeurilor de ambalaje.

elevi campanie stradala

Totodată, în unităţile de învăţământ din Fălticeni este în derulare Concursul de colectare selectivă „Participă activ… colectează selectiv”, cu premii în valoare de 240.000 de lei finanţate de la bugetul local.

Competiția „Orașul Reciclării se desfășoară pe parcursul a șase luni, iar la final, câștigătorul va obține titlul de „Orașul Reciclării” și marele premiu, un Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, un spațiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deșeuri reciclabile. Municipalitatea clasată pe locul al II-lea se va bucura timp de o săptămână de vizita autocarului hich tech “Laboratorul Verde al Reciclării” prin care elevii claselor a III-a vor învăța, într-un mod dinamic și creativ, despre importanța colectării separate pentru protejarea mediului. Oraşul care va obține locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la importanța separării deșeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro, realizată cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.

Competiția „Orașul Reciclării” este organizată de Eco-Rom Ambalaje şi se desfășoară sub patronajul Comisiei de Mediu și Echilibru Ecologic a Camerei Deputaților și al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice.

 

 

 


Intră acum și în grupul de