Liceeni suceveni, invitați să participe la concursul de proiecte „Lider european” cu premii de 2.000 de euro


Intră acum și în grupul de

Elevii de la Școala Gimnazială din Salcea și cei de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava s-au întâlnit, miercuri, 27 mai, cu echipa de comunicatori ai Reprezentanţei Comisiei Europene (RCE) în România, care au lansat a cincea ediţie a campaniei de informare şi comunicare „Europa, casa noastră”.

elevi colegiul national stefan cel mare suceava (3)

Potrivit consultantului în comunicare Georgiana Petcu, programul „Europa, casa noastră” se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal și are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.

georgiana petcu

Campania „Europa casa noastră” este realizată în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) și se va derula pe parcursul întregului an, sub egida Anului European al Dezvoltării și conţine două seturi de activităţi: „Vizite şi dezbateri în şcoli” și concursul de proiecte „Lider european”.

Prin intermediul activității „Vizite şi dezbateri în şcoli”, elevii vor avea ocazia de a întâlni personalităţi publice sau cetăţeni obişnuiţi cu care să intre în dialog, iar prin intermediul activității „Lider european” liceenii vor putea să-și însuşească noţiuni de leadership şi tehnici de prezentare prin participarea la un concurs de proiecte.

În cadrul vizitei de miercuri, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Georgiana Petcu le-a vorbit liceenilor despre arta de a vorbi în public, leadership, voluntariat și le-a dat câteva sfaturi prețioase pentru susținerea cu succes în public a unui proiect.

Totodată, ea le-a prezentat ștefaniștilor concursul „Lider european”, îndemându-i să identifice o problemă în comunitate pe care să o rezolve cu ajutorul unui proiect. Echipele care vor realiza cele mai reușite opt proiecte se vor califica în etapa finală și vor merge la București, unde vor prezenta proiectele în fața unui juriu.

elevi colegiul national stefan cel mare suceava (4)

Georgiana Petcu le-a mai spus liceenilor faptul că la final se vor acorda premii în bani, premiul I – 700 euro, premiul II – 500 euro, premiul III- 300 euro și cinci mențiuni a câte 100 euro fiecare.

La întâlnire au fost invitați și trei voluntari de la organizația Salvați Copiii filiala Suceava care au prezentat și totodată au ținut o pledoarie pentru activitățile de voluntariat.

elevi voluntari salvati copiii

Cât privește activitatea de la Școala Gimnazială din Salcea, Georgiana Petcu a declarat pentru NewsBucovina că acțiunea a fost una de succes, elevii fiind implicați într-un joc interactiv.

„A fost foarte bine primită prezentarea de dimineață, copiii au fost receptivi, deschiși, am avut un joc, o activitate interactivă prin care au recunoscut, în funcție de niște indicii, țări din Uniunea Europeană. A decurs foarte bine întâlnirea cu ei”, a spus Georgiana Petcu.

elevi colegiul national stefan cel mare suceava (1)

Activităţile programului sunt disponibile pe portalul web www.europacasanoastra.ro ce oferă elevilor şi profesorilor, participanţi în program, conţinut educaţional, o serie de servicii şi aplicaţii utile. Coordonatorii invită şcolile din România să participe în program prin completarea formularului online care este deschis la adresa menţionată. Şcolile și liceele participante vor putea apoi publica rapoarte şi fotografii realizate în cadrul evenimentelor lor.

 


Intră acum și în grupul de