Recepţia finală la depozitul de deşeuri de la Moara ar urma să fie făcută în două luni


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că recepţia finală la depozitul ecologic de deşeuri de la Moara ar urma să fie făcută în maxim două luni după ce se vor finaliza probele la staţia de tratare a levigatului.

Nechifor a explicat în conferinţă de presă că, după o absenţă de trei luni, în urmă cu două săptămâni au revenit la Suceava şi consultanţii proiectului, o firmă portugheză, cu care s-a convenit un grafic accelerat astfel încât recepţia finală să fie făcută în maxim două luni.

În prezent se refac probele de testare a staţiei de tratare a levigatului care au fost făcute în 17 decembrie, dar au fost neconcludente din cauză că, la vremea respectivă, condiţiile meteo nu au fost propice pentru a vedea cu exactitate cum funcţionează staţia.

nechifor la groapa la Moara

Nechifor a mai spus că firma de consultanţă din Portugalia chiar a notificat Uniunea Europeană ca, pe viitor, să nu mai fie astfel de prevederi contractuale care să presupună acest mod de predare a lucrării către beneficiar.

Preşedintele CJ Suceava  a mai declarat că după recepţia lucrărilor se va proceda la selectarea operatorului.

În ceea ce priveşte depozitul de deşeuri de la Pojorâta, Nechifor a precizat că acolo se lucrează în continuare şi că s-au realizat mai mult de jumătate din lucrări, iar recepţia ar urma să fie la sfârşitul lunii octombrie.


Intră acum și în grupul de