Poliţiştii vor patrula în zonele unde se desfăşoară examenele de Bacalaureat în judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

Aproape 80 de poliţişti suceveni acţionează suplimentar în zilele în care se desfăşoară probe, pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenului naţional de Bacalaureat în judeţul Suceava.

 

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, şeful Poliţiei Române, chestorul general de poliţie Petre Tobă, a dispus suplimentarea dispozitivului curent care acţionează pentru liniştea şi siguranţa comunităţii, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava care precizează că în acest sens conducerea inspectoratului a dispus ca pe durata examenului naţional de Bacalaureat, între 75 şi 80 de poliţişti să acţioneze, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

logan politia locala 2

Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 43 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 25 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale IPJ Suceava.

 

Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

În acest sens, cele 57 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor.

 

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

 

Efectivele poliţiei sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenul naţional de Bacalaureat să se desfăşoare în condiţii de normalitate.


Intră acum și în grupul de