Cum ne ferim de caniculă. Vezi care sunt recomandările medicilor


Intră acum și în grupul de

Meteorologii anunță o vreme călduroasă în următoarele zile, temperaturile urmând să crească în toată țara. În acest sens, pentru a vă proteja starea de sănătate, Direcția de Sănătate Publică Suceava recomandă să populației sa evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare, consumarea de lichide, fructe și legume, precum și folosirea unor mijloace de protecție.

pensionar pe canicula

Potrivit DSP Suceava, în această perioadă, persoanele vârstnice, copiii și bolnavii cu afecțiuni cronice, în special cardiace și respiratorii, sunt avertizați să evite deplasările în spații libere sau locuri aglomerate, în intervalul orar 11-17.  În cazul expunerii la soare este obligatorie folosirea unor mijloace de protecție precum pălăriile, umbrelele, ochelarii de soare, iar îmbrăcămintea trebuie să fie subțire, din țesături naturale, in, cânepă, bumbac, și în culori deschise.

De asemenea, persoanele care vor să facă plajă trebuie să folosească o cremă cu factor de protecție solară mare.

Medicii mai recomandă evitarea scăldatului pentru prevenirea șocului termic, precum și evitarea alimentelor bogate în grăsimi, reducerea consumului de cafea și băuturi alcoolice.

Se recomandă consumarea de lichide, apă minerală, apă plată sau ceaiuri, la temperatura camerei, între doi și patru litri pe zi, precum și consumarea de legume și fructe proaspete, bine spălate, pentru asigurarea necesarului de vitamin și minerale.

Totodată, DSP Suceava mai atenționează și bolnavii cronici care trebuie să-și ia medicația recomandată de către medici.

Potrivit meteorologilor, în Suceava, în acest weekend, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 27 și 32 de grade Celsius și minime între 17 și 19 grade Celsius.


Intră acum și în grupul de