Peste 1.200 de kilograme de lapte praf vor ajunge la bebelușii din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

La Direcția de Sănătate Publică Suceava au ajuns în cursul zilei de miercuri, peste 1.200 de kilograme de lapte praf ce vor fi distribuite la circa 50 de primării de pe raza județului Suceava.

Catalina Zorescu

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, faptul că la sediul instituției au ajuns 1.253 de kilograme de lapte praf, formulă specială pentru sugarii între 0 și 12 luni care nu beneficiază de lapte matern.

Medicul sucevean a ținut să precizeze că această cantitate de lapte reprezintă doar o primă tranșă, jumătatea cantității comandate de DSP Suceava, peste două săptămâni urmând să sosească și diferența până la 2.500 de kilograme.

„Aceste cutii de lapte praf vor fi distribuite către aproximativ 50 de primării din județ, conform legislației în vigoare și conform comenzilor făcute de fiecare primărie”, a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu, care a explicat că o primărie poate primi între 60 și 100 de cutii de lapte praf.

Cătălina Zorescu a mai spus în cadrul conferinței de presă faptul că cele aproximativ 2.500 de kilograme de lapte praf vor ajunge până la începutul trimestrului patru, dar și faptul că finanțarea din acest an a programului se apropie de cea din 2014.

În acest sens, medicul sucevean a evidențiat că în 2014 DSP Suceava a achiziționat lapte praf în valoare de 276.000 lei, iar suma alocată pentru acest an este de 263.000 lei. De asemenea, anul trecut au beneficiat de programul Ministerului Sănătății aproximativ 2.100 de copii din județul Suceava, în timp ce în primul trimestru al acestui an au primit lapte praf circa 720 de sugari.

„Sperăm la aceeași bună derulare a programului și în cursul acestui an, așa cum s-a întâmplat și în anul precedent, în ciuda faptului că procedura de distribuție este un pic îngreunată de acest lanț, care presupune ca verigă intermediară și primăria”, a mai declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu.


Intră acum și în grupul de