Evaluare Naţională Suceava 2015: 115 elevi au lipsit de la proba de matematică. Trei elevi au dat examenul în condiţii speciale


Intră acum și în grupul de

Un număr de 115 candidaţi suceveni au absentat, miercuri, de la proba scrisă la matematică, din cadrul Evaluării Naţionale la clasa a VIII a, iar trei candidaţi au susţinut acest examen în condiţii speciale din cauza unor probleme de sănătate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Mariana Drumea, a declarat că pentru Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a s-au înscris 7144 de elevi suceveni, iar la proba scrisă la matematică, care s-a desfăşurat, miercuri, au absentat  115 candidaţi.

simulare la matematica

Drumea a spus că trei elevi au susţinut proba la matematică în condiţii speciale, respectiv un elev de la Şcoala Gimnazială Udeşti care a fost diagnosticat cu oreion a susţinut teza, separat, într-o sală de clasă, în prezenţa a doi profesori supraveghetori, un elev al Şcolii Gimnaziale “Petru Muşat” din Siret, care a suferit, recent, o intervenţie chirurgicală ortopedică şi este nedeplasabil, a susţinut teza la domiciliu, în prezenţa a doi profesori supraveghetori şi a unui membru al comisiei din Centrul de examen al unităţii, iar un elev de la Şcoala Gimnazială Rotunda, care a suferit marţi un accident şi a fost operat, a susţinut proba, la spital, prin dictare.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava a mai precizat că la ultima probă a Evaluării Naţionale, în judeţul Suceava nu s-au înregistrat tentative de fraudă, aşadar nici un elev nu a fost eliminat din examen.

Rezultatele la Evaluarea Naţională vor fi afişate în cursul zilei de vineri, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeşi zi, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în data de 30 iunie.

Media de la Evaluarea Natională contează 75% în media de admitere la liceu, restul de 25% fiind compus din media generală de absolvire a gimnaziului.


Intră acum și în grupul de