Evaluare Naţională 2015 Suceava: Procentul celor cu medii peste 5 este de 79,9%. Un număr de 25 de candidaţi au media 10


Intră acum și în grupul de

Procentul elevilor suceveni care au obţinut medii peste cinci în judeţul Suceava este de 79,9 la sută la Evaluarea Naţională la clasa a VIII a înainte de soluţionarea contestaţiilor, 25 dintre elevi obţinând medii de 10.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Mariana Drumea, la Evaluarea Naţională la clasa a VIII a, în judeţul Suceava s-au înscris 7144 de absolvenţi de clasa a VIII a, iar dintre aceştia 118 au absentat la acest examen.

Drumea a spus că un număr de 1412 elevi suceveni au obţinut medii între 1 şi 4,99, iar 5614 au obţinut medii între 5 şi 10.

Ea a mai spus că 25 de elevi suceveni au obţinut media zece la Evaluarea Naţională la clasa a VIII a.

Gheorghe Lazar

 

 

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat că procentul elevilor care au obţinut medii peste cinci la Evaluarea Naţională la clasa a VIII a este de 79,9 la sută, uşor mai mic faţă de cel înregistrat în anul 2014, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Lazăr a spus că în judeţul Suceava s-au obţinut 69 de note de 10 la limba şi literatura română şi 256 de note de 10 la matematică.

El a mai spus că la limba şi literatura română procentul celor care au luat note peste cinci a fost de 87,6 la sută, mai mare decât cel din 2014 când a fost de 80,97 la sută, iar la matematică procentul celor care au luat note peste cinci a fost de 75,86 la sută, mai mic decât cel din 2014 când a fost 82,08 la sută, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava a precizat că Evaluarea Naţională la clasa a VIII a  s-a desfăşurat în conformitate cu metodologia de organizare a acestui examen  şi cu respectarea procedurilor elaborate de Ministerul Educaţiei şi ISJ Suceava.

“Rezultatele parţiale sunt bune, dar aşteptăm rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor. Şi simulările organizate au ajutat elevii să-şi îmbunătăţească rezultatele”, a mai spus Lazăr.

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, trei elevi au obţinut media 9,97, alţi şapte au obţinut media 9,95, iar patru media 9,92, în timp ce cele mai mici medii la acest examen au fost 1,10- un elev şi 1,15- un elev sau 1,25- 2 elevi.

Elevii care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională la clasa a VIII a provin de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava- 1 elev, Şcoala Gimnazială “Ion Creangă”-2 elevi Suceava, Şcoala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” Fălticeni- 1 elev, Şcoala Gimnazială “Bogdan Vodă” Rădăuţi -2 elevi, Şcoala Gimnazială “Miron Costin” Suceava- 2 elevi, Şcoala Gimnazială “Petru Muşat” Siret-1 elev, Şcoala Gimnazială Satu Mare-1 elev, Şcoala Gimnazială nr. 1 Gura Humorului-2 elevi , Şcoala Gimnazială nr.1 Vatra Dornei-1 elev , Şcoala Gimnazială “Petru Comarnescu” Gura Humorului-1 elev, Şcoala Gimnazială nr.10 Suceava- 3 elevi, Şcoala Gimnazială Plopeni-1 elev, Şcoala Gimnazială Slătioara-1 elev, Şcoala Gimnazială “Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc-1 elev, Şcoala Gimnazială “Dimitrie Onciul”Straja-1 elev, Şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava-2 elevi, Şcoala Gimnazială nr. 3 Vicovu de Sus-1 elev, Şcoala Gimnazială “Teodor Stefanelli” Câmpulung Moldovenesc-1 elev.

Reamintim că în anul 2014, înainte de soluţionarea contestaţiilor, procentul elevilor care au obţinut medii peste cinci la Evaluarea Naţională a fost de 78,52 la sută, iar 14 elevi au obţinut media zece.

 


Intră acum și în grupul de