Bacalaureat Suceava 2015: Candidat eliminat din cauză că i-a sunat telefonul în timpul probei scrise la limba română


Intră acum și în grupul de

Un candidat la Examenul de Bacalaureat a fost eliminat, luni, de la proba scrisă la limba şi literatura română întrucât i-a sunat telefonul pe care îl păstrase asupra lui, iar 210 candidaţi suceveni au absentat de la această testare.

Astfel, prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat sesiunea iunie –iulie 2015 a început cu stângul pentru un absolvent al Colegiului de Arte „Ciprian Porumbescu” Suceava. Acesta a fost prins de profesorii supraveghetori cu telefonul mobil în sala de examen.

bacalaureat  (1)

Atenționările repetate asupra faptului că absolvenții de liceu care susțin în această perioadă examenul de maturitate nu au voie să intre în sălile de examen având asupra lor telefoane, caiete, cărți sau alte lucruri în afară de obiectele de scris nu au fost luate în seamă de un elev sucevean, fapt ce l-a costat scump.

Tânărul absolvent al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava a susținut prima probă scrisă, cea la limba română, la Centrul de Examen de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, prof. Mariana Drumea, candidatul la BAC a intrat în sala de examen cu telefonul mobil, iar în timpul probei acesta a sunat.

Astfel, profesorii supraveghetori l-au sancționat pe tânăr și l-au eliminat din examen.

„Candidaţii au fost atenţionaţi în repetate rânduri asupra faptului că pătrunderea în sală cu telefonul mobil atrage eliminarea din examen, indiferent dacă acesta este folosit sau nu”, a declarat prof. Mariana Drumea.

În aceste condiții, tânărul nu va mai putea susține examenul de Bacalaureat până în sesiunea de toamnă a anului viitor.

Totodată, Mariana Drumea a menționat că la prima probă scrisă au fost înscriși 6103 candidați, însă 210 au absentat, astfel 5892 de elevi au susținut examenul scris la limba română, în 20 de centre din tot județul.

Comisia judeţeană de Bacalaureat a aprobat ca doi candidaţi suceveni să poată susţine lucrările scrise în condiţii speciale, respectiv prin dictare.

Astfel, un elev de la Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului care are mâna fracturată şi un elev de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava care prezintă deficienţă neuromotorie au susţinut proba scrisă la română prin dictare.

Examenul de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2015 continuă marți, 30 iunie, cu proba scrisă la limba maternă.

În data de 1 iulie va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie proba scrisă, la alegere, a profilului şi specializării.

Rezultatele la Bacalaureat vor fi afișate în data de 6 iulie, până la ora 12.00, urmând ca între orele 12:00 – 16:00 să poată fi depuse contestațiile.

Rezolvarea contestațiilor este programată între 7-9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 10 iulie 2015.


Intră acum și în grupul de