627 de profesori suceveni vor susține concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante


Intră acum și în grupul de

627 de profesori din județul Suceava vor susține miercuri, 15 iulie, proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor/catedrelor vacante/rezervate. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată în învățământ candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică, iar pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 la cele două probe.

profesor

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, insp. Mariana Drumea, a informat că la concurs s-au înscris 671 de cadre didactice, însă numai 627 de candidați au fost validați. Drumea a arătat că cei 44 de candidați care nu au fost validaţi fie nu s-au prezentat la inspecţia specială la clasă/proba practică, fie au obținut o notă sub 5 la inspecţia specială/proba practică.

Concursul de miercuri se va desfășura în două centre de examinare, unul la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, iar altul la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava.

La Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava sunt așteptați să susțină examenul 225 de candidaţi înscrişi la 37 de specializări. Mariana Drumea a explicat că cei mai mulţi candidaţi sunt la educaţie fizică (40) şi matematică (33).

Totodată, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava vor susține concursul 402 candidaţi, cei mai mulţi fiind pentru învăţământul primar – 110, limba română – 91 şi învăţământul preşcolar – 73.

Rezultatele iniţiale vor fi afişate în data de 20 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în zilele de 20 şi 21 iulie, conform programului afişat la centrele de examen.


Intră acum și în grupul de