Tarife mai mari pentru elevi la abonamentele TPL Suceava

Prețul unui abonament pe toate liniile de transport din municipiul Suceava ce aparțin societății de Transport Public Local pentru elevi și studenți s-ar putea majora de la 30 la 50 de lei. Propunerea va fi discutată în cadrul ședinței de Consiliu Local Suceava de joi, 23 iulie.

elevi pregatitoare

Potrivit unui proiect de hotărâre, deliberativul local sucevean ar putea majora tariful pentru abonamentul social nominal de la 30 de lei cât este în prezent, la 50 de lei, în urma unei solicitări venite din partea TPL.

Totodată, proiectul prevede și renunțarea la interdicția de a acorda abonamente la preț redus doar elevilor cu domiciliul în municipiul Suceava. În acest sens, toți elevii care frecventează cursurile unităților de învățământ din municipiu, indiferent de localitatea de domiciliu, ar putea beneficia de o reducere de 50 la sută din prețul abonamentului, de la 50 de lei la 25 de lei, pe tot parcursul anului calendaristic.

În prezent, doar elevii cu domiciliul în municipiul Suceava beneficiază de reducere la transport, prețul unui abonament în cazul lor fiind de 15 lei, în loc de 30 de lei.

Cât privește abonamentele TPL pentru studenți, conform proiectului de hotărâre doar studenții de până în 26 de ani, cu domiciliul în municipiul Suceava și doar în timpul anului universitar ar putea beneficia de abonament lunar redus la 25 de lei.

Amintim că proiectul de majorare a tarifelor la abonamentele TPL a fost propus și în ședința de Consiliu Local din luna iunie, însă acesta a fost retras pentru că nu era însoţit de avizul Consiliului Concurenţei.