Mai mulţi candidaţi înscrişi la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, în sesiunea iulie 2015, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Miercuri a fost ultima zi de înscrieri pentru programele de studiu oferite de cele nouă facultăţi ale Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (pentru licenţă – învăţământ la zi şi la distanţă, masterat şi conversie profesională).

Potrivit unui comunicat transmis de USV, un număr de 3037 de candidaţi au optat pentru centrul universitar sucevean, cu aproape 10% mai mult decât în sesiunea din iulie 2014, când numărul înscrişilor a fost de 2777.

„Numărul celor înscrişi în această sesiune la programele de licenţă (zi) este în creştere, raportat la cel din sesiunea iulie 2014, ridicându-se la cifra de 2013 persoane (faţă de 1697, în iulie 2014), adică cu 18,6% mai mulți înscriși decât în vara anului trecut. La programele de licenţă ID, în iulie 2015 s-au înscris 245 de persoane, cu 34 mai puține (circa 12%) decât în 2014. Numărul candidaților originari din Republica Moldova, cu diploma de bacalaureat obținută în România, s-a ridicat la 33, reprezentând cu peste 57% mai mult decât în anul anterior (21). Pentru locurile alocate etniei rrome și-au depus dosare două persoane (față de 5, în anul 2014)”, precizează sursa citată.

studenti USV

În comunicatul USV se mai menţionează că programele de masterat au atras interesul a 679 de candidaţi români, comparativ cu 759 în anul anterior (-10,5%). În schimb, numărul candidaților originari din Republica Moldova și Ucraina a crescut în acest an cu 87,5%, de la 16 în anul 2014 la 30 în iulie 2015.

Programele de conversie profesională, o noutate oferită de USV în 2015, au adus universităţii în această sesiune de înscrieri 35 de noi candidaţi.

„Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava speră într-o bună dinamică a înmatriculărilor care au început astăzi, ţinând cont de avantajele multiple pe care instituţia le oferă studenţilor săi: programe de studiu confirmate printr-o frumoasă tradiţie, noutăţi continue sub toate aspectele, un campus modern şi, nu în ultimul rând, o comunitate academică în care studentul are posibilitatea de a se dezvolta armonios pe plan profesional şi uman, alături de cadre didactice şi de un personal administrativ competente şi motivate”, se arată în comunicatul USV.

Sursa citată precizează că înmatriculările din sesiunea iulie 2015 au început în data de 23 iulie.

„Menționăm că neînmatricularea conduce la pierderea locului obținut în urma concursului de admitere. Atragem atenția candidaților că procesul de înmatriculare se va încheia în data de 31 iulie.

Reamintim că a doua sesiune de admitere la USV, pentru locurile ce vor rămâne disponibile, va avea loc între 7 şi 18 septembrie 2015.

Informaţii în timp real legate de admiterea la USV pot fi accesate la adresa www.admitere.usv.ro „, se mai menţionează în comunicatul de presă transmis de USV.