Lefuri majorate cu până la 12%, de la 1 august, pentru angajaţii CJ Suceava şi ai instituţiilor subordonate


Intră acum și în grupul de

De la 1 august, lefurile angajaţilor Consiliului Judeţean Suceava şi ai instituţiilor subordonate vor fi majorate cu până la 12 la sută, aleşii judeţeni urmând să adopte, vineri, în şedinţă ordinară, o hotărâre în acest sens.

Potrivit proiectului de hotărâre iniţiat de Cătălin Nechifor se aprobă o creştere salarială de până la 12 la sută angajaţilor CJ Suceava şi instituţiilor subordonate, iar preşedintele CJ este împuternicit să stabilească pentru angajaţi cuantumul creşterii salariale.

 

CJ Suceava

Această majorare salarială este motivată de faptul că nivelul scăzut al salariilor din administraţia locală generează o lipsă acută de personal precum şi nemulţumiri în raport de competenţele şi pregătirea salariaţilor, se arată în raportul Direcţiei generale de organizare, resurse umane şi achiziţii din CJ Suceava.

Potrivit administratorului public al judeţului Suceava, Ionuţ Adomniţei, majorarea salariilor va fi făcută, în prima fază, pentru 168 de salariaţi din aparatul propriu al CJ Suceava şi pentru 421 de salariaţi din instituţii subordonate.

În ce priveşte alte instituţii subordonate, cum ar fi Spitalul Judeţean Suceava sau Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, unde va trebui aprobat un nou plafon de salarii, Adomniţei a explicat că se va putea face o creştere salarială ulterior rectificării bugetare.


Intră acum și în grupul de