Scumpierea abonamentelor TPL pentru elevi a fost amânată


Intră acum și în grupul de

Proiectul de majorare a prețului abonamentelor pentru călătoriile cu mijloacele de transport ce aparțin societății de Transport Public Local Suceava pentru elevi și studenți, de la 30 la 50 de lei, a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local.

consiliul local suceava

 

Deliberativul local sucevean ar fi trebuit să supună la vot majorarea abonamentelor TPL pentru elevi și studenți în ședința de joi, 23 iulie, însă acest lucru nu s-a întâmplat din cauză că proiectul de hotătâre nu a primit avizul Consiliului Concurenţei.

Potrivit proiectului de hotărâre, Consiliul Local Suceava putea majora tariful pentru abonamentul social nominal de la 30 de lei cât este în prezent, la 50 de lei, în urma unei solicitări venite din partea TPL.

Printre altele, proiectul prevedea și renunțarea la interdicția de a acorda abonamente la preț redus doar elevilor cu domiciliul în municipiul Suceava. În acest sens, toți elevii care frecventează cursurile unităților de învățământ din municipiu, indiferent de localitatea de domiciliu, ar fi putut beneficia de o reducere de 50 la sută din prețul abonamentului, de la 50 de lei la 25 de lei, pe tot parcursul anului calendaristic.

În prezent, doar elevii cu domiciliul în municipiul Suceava beneficiază de reducere la transport, prețul unui abonament în cazul lor fiind de 15 lei, în loc de 30 de lei.

Cât privește abonamentele TPL pentru studenți, conform proiectului de hotărâre doar studenții de până în 26 de ani, cu domiciliul în municipiul Suceava și doar în timpul anului universitar ar fi putut avea abonamente lunare reduse la 25 de lei.

Amintim că proiectul de majorare a tarifelor la abonamentele TPL a fost propus și în ședința de Consiliu Local din luna iunie, însă acesta a fost retras pentru că nu era însoţit de avizul Consiliului Concurenţei.

 


Intră acum și în grupul de