Profesorul universitar Sanda Maria Ardeleanu desemnată de PNL să coordoneze echipa tehnică pentru proiectul „Bucovina-Capitală culturală europeană”


Intră acum și în grupul de

Profesorul universitar Sanda Maria Ardeleanu, fost prorector al Universităţii Suceava şi Doctor Honoris Causa al Universităţii Cernăuţi, a fost desemnată, joi, de conducerea judeţeană a PNL Suceava să coordoneze echipa tehnică care va depune documentaţia pentru ca Bucovina să candideze la titlul de Capitală culturală europeană în 2021.

Potrivit unui comunicat al PNL Suceava Biroul Politic Judeţean al PNL Suceava a decis cu  unanimitate de voturi, constituirea unei comisii tehnice în judeţul Suceava în vederea pregătirii documentaţiei ce stă la baza iniţierii proiectului „Bucovina Capitală Culturală Europeană”.

 

Profesorul universitar DHC Sanda Maria Ardeleanu în colaborare cu Daniel Prorociuc, consilier local, au fost votaţi în calitate de coordonatori ai acestei echipe tehnice.

 

„Aşteptăm toţi oamenii de cultură din Bucovina să se alăture acestei generoase idei care trebuie să devină Proiectul fiecărui sucevean”, se arată în comunicatul PNL Suceava.

flutur, ardeleanu, balan

Sanda Maria Ardeleanu a declarat că pentru ca acest proiect să aibă şanse de reuşită este nevoie ca cei care se ocupă să aibă experienţă în derularea unor proiecte majore culturale.

Ea a amintit de relaţiile internaţionale pe care le are atât în domeniul universitar cât şi al culturii, dar şi că este Doctor Honoris Causa al Universităţii Cernăuţi, subliniind că proiectul Bucovina-Capitală Culturală Europeană include şi regiunea Cernăuţi.

„Este un proiect al Bucovinei care să promoveze multiculturalitatea, ecumenismul şi plurietnicitatea acestei zone”, a mai spus Ardeleanu.

Ea a precizat că urmează, împreună cu Daniel Prorociuc, să constituie o echipă care să lucreze la documentaţia acestui proiect astfel încât să fie depusă în termen.

Potrivit unor surse participante la şedinţa BPJ al PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a părăsit şedinţa înainte ca membrii acestui for să adopte decizia privind desemnarea coordonatorilor echipei care să se ocupe de proiect.


Intră acum și în grupul de