Sucevenii vor putea circula cu cinci noi microbuze cu aer condiționat. Vezi pe ce linii!


Intră acum și în grupul de

Sucevenii vor putea circula,  de la 1 august, cu cinci noi microbuze, ce vor deservi trei linii de transport din municipiul Suceava. Microbuzele sunt prevăzute cu aer condiționat și rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități și au costat 806.085 lei plus TVA. În cursul zilei de vineri, 24 iulie, compania Anadolu Automobile Bucureşti a livrat cele cinci microbuze Karsan municipalității sucevene.

microbuz tpl (4)

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi a declarat că cele cinci microbuze de maxi-taxi au fost licitate și comandate în baza unui buget aprobat la începutul acestui an de conducerea Primăriei. Microbuzele au intrat în parcul auto al Primăriei și au fost date în folosință TPL-ului, fiind livrate mult mai repede decât termenul prevăzut în contract, și anume 4 decembrie.

„Aceste cinci mini autobuze sunt ale Primăriei municipiului Suceava, au fost recepționate de către o comisie a primăriei și vor fi date în folosință către societatea de transport public local. Vor fi folosite în general pe acele trasee în care fie rentabilitatea unui autobuz mare nu permite, fie starea drumului nu permite accesul vehiculelor mari”, a spus Harșovschi.

harsovschi microbuz

El a precizat că în momentul de față TPL funcționează cu 33 de autobuze, dintre care 30 sunt în proprietatea primăriei.

La rândul său, viceprimarul Ovidiu Doroftei a ținut să menționeze că pe traseele pe care vor circula microbuzele până în prezent nu au fost vehicule utilate corespunzător pentru persoanele cu dizabilități.

„Șoferul va monta această rampă ori de câte ori este necesar. La autobuze această rampă s-a deteriorat și a devenit mai greu de exploatat. Astfel, pe acele trasee unde avem uzual această situație vom avea întotdeauna o mașină de felul acesta”, a precizat Doroftei.

Ovidiu Doroftei Darie Romaniuc

Directorul TPL Suceava, Darie Romaniuc, a explicat că cele cinci noi microbuze vor cirula abia după ce vor fi înmatriculate, pe liniile 30, 22 și 17.

„Sperăm să le punem în circulație în luna august, începând cu 1 august, pentru că săptămâna viitoare va fi rezervată înmatriculării acestor mașini care vor fi repartizate pentru cele trei trasee de maxi-taxi deservite de societatea noastră. Este vorba de linia 30, linia 22 și linia 17”, a spus Romaniuc.

El a explicat că Linia 30 pleacă de la fostul Gostat Ițcani, de la ieșirea din municipiu spre Rădăuți, trece pe sub pasarela CFR, apoi merge pe strada Gheorghe Doja până în Burdujeni, în zona Moldova, iar de la Orizont circulă până la Policlinică, traseul de retur fiind același.

Cât privește Linia 22, aceasta deservește vehiculele ce pleacă din Burdujeni sat și ajung până în cartierul Obcini, iar pe Linia 17, mașinile au plecare tot din Burdujeni, dar ajung la Casa de Pensii.

microbuz tpl (3)

Totodată, Darie Romaniuc a mai arătat că microbuzele care circulă pe aceste trasee au anii de fabricație 2000 și 2001 și pot fi retrase pentru că și-au făcut dublu norma de funcționare.

„Mirobuzele primite astăzi sunt dotate cu aer condiționat, au un număr de zece locuri în picioare plus 11 pe scaune, dintre care patru sunt rabatabile”, a precizat directorul TPL Suceava, Darie Romaniuc.


Intră acum și în grupul de