Primăria Suceava aşteaptă ca Guvernul să emită un act normativ pentru a putea plăti drepturile cadrelor didactice


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava aşteaptă ca Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Finanţelor  să emită un ordin comun prin care să fie stabilită majorarea plafonului de salarii pentru cadrele didactice astfel încât Primăria să poată plăti drepturile restante ale cadrelor didactice.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că prin ordonanţa prin care s-a realizat rectificarea bugetară s-au alocat fonduri pentru plata drepturilor salariale cadrelor didactice.

profesor

Harşovschi a explicat că plata se va putea face doar după ce se va emite un ordin comun al MDRAP şi MFP privind majorarea plafonului de salarii pentru profesori.

„Când vine acest ordin voi convoca o şedinţă de Consiliu Local, extraordinară sau de îndată, ca să putem oferi aceşti bani şi să facem rectificarea necesară”, a spus Lucian Harşovschi.

El a explicat că dacă nu se vor respecta aceşti paşi se va depăşi plafonul stabilit şi există riscul ca Direcţia de finanţe publice să nu mai achite cotele defalcate.


Intră acum și în grupul de