Bacalaureat Suceava 2015, sesiunea de toamnă: Un candidat a fost prins cu o cască în ureche. Un altul a refuzat să predea lucrarea


Intră acum și în grupul de

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat continuă în această săptămână cu probele scrise.

La prima probă scrisă din cadrul examenului de maturitate, cea de limba și literatura română, ce s-a desfășurat luni, 24 august, s-au înscris un număr de 912 candidați.

BAC

Potrivit inspectorului general adjunct al IȘJ Suceava, Gabriela Scutaru, prezența înregistrată în sălile de examen a fost de 73 la sută.

Astfel, la prima probă scrisă s-au prezentat la examen 664 de candidați, 246 de absolvenți de liceu fiind absenți.

Scutaru a arătat că au fost doi candidați eliminați din examen, unul pentru tentativă de fraudă, iar altul pentru că a refuzat să predea lucrarea.

Un absolvent al Seminarului Teologic „Mitropolitul Dosoftei” Suceava ce a susținut proba la limba română la centrul de examen de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” a fost prins de profesorii supraveghetori cu o cască în ureche.

„A fost eliminat cu drept de reînscriere după alte două sesiuni de examen”, a spus Scutaru.

Cel de-al doilea candidat eliminat din BAC este absolvent al promoției 2010 al Colegiului Tehnic Rădăuți și a susținut proba scrisă la limba și literatura română la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi.

Candidatul a refuzat să predea teza, dar va avea dreptul să se reînscrie la examenul de maturitate începând de anul viitor.

„În metodologie este stipulat clar că cei care nu predau lucrarea la sfârșit sunt considerați eliminați din examen. Nefiind caz de fraudă, atunci are dreptul să se înscrie în sesiunea următoare de bacalaureat”, a menționat inspectorul general adjunct al IȘJ Suceava, Gabriela Scutaru.

Ea a mai arătat că la această sesiune a examenului de bacalaureat se întregistrează și un caz special, un elev de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie susține probele de examen fiind asistat de un interpret mimico-gestual.

Următoarea probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat sesiunea de toamnă, cea la limba maternă, va avea loc marți, 25 august. La această probă, la limba ucraineană, sunt așteptați cinci candidați de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret ce sunt înscrişi la centrul de examen de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi.

Examenul la proba obligatorie a profilului va avea loc în data de 26 august, iar testarea la proba la alegere a profilului şi specializării în 28 august.

Afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor vor avea loc în data de 31 august, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 3 septembrie.

Amintim că sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat se desfășoară în cinci centre de examen, respectiv la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava, la Colegiul “Mihai Băcescu” Fălticeni, la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi şi la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

 


Intră acum și în grupul de